Deelnemerslijsten voor de Dutch Masters of Motocross


KNMV - 24 februari, 2016

Het deelnemersveld voor de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 13 maart in Axel wordt sterker en sterker.
Vooral de MX2 klasse is bijna net zo sterk als een Grand Prix.
Deze week heeft ook Bas Vaessen van het Suzuki World MX2 team zijn deelname aan het evenement toegezegd.
Bekijk hier de deelnemerslijsten en het tijdschema.

De rijder uit Swalmen heeft de hele winter onder de hoede van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts gewerkt en dit lijkt zijn vruchten af te werken. Vaessen reed eerder dit jaar al twee sterke voorjaarswedstrijden in Hawkstone Park en Valence en wist in de superfinale in Hawkstone Park, tussen de MX1 machines, op een zesde plaats over de finish te komen. Ook vorig jaar liet Vaessen in het EMX250 kampioenschap regelmatig zien dat hij de snelheid had om manches te kunnen winnen. Echter, door valpartijen lukte dit toen niet, maar Vaessen is zeker een aanwinst voor het evenement in Axel en kan zijn mannetje perfect staan tussen de wereldtop.
 
Naast Vaessen komt ook de getalenteerde David Herbreteau naar Axel. Herbreteau maakt dit jaar deel uit van het Gariboldi Honda Team, wat in de MX2 klasse het officiele fabrieksteam is van Honda. Vorig jaar reed Herbreteau tijdens het ONK in Oss lange tijd aan de leiding maar kwam toen in de slotfase ten val waardoor hij de zege aan zijn neus voorbij zag gaan. Nu is Herbreteau weer een winter verder en mogen we verwachten dat hij ook in Axel een flink partijtje mee zal blazen!
 
Ook de jeugdtalenten Jorge Prado en Josiah Natzke zullen in Axel aan de start komen in de MX2 klasse. Vorig jaar werden Prado en Natzke eerste en tweede in het Europees Kampioenschap 125cc en hebben nu de overstap gemaakt naar de MX2 klasse. Omdat zij twee weken na de wedstrijd in Axel hun eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 rijden in Valkenswaard, is het belangrijk om zoveel mogelijk meters in het zand te maken.
 
Een rijder die ook de weg weet in het zand is Nick Kouwenberg. Na zijn Amerikaanse avontuur is hij terug in Europa en is samen met het Jtech Honda volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen waarin hij zijn Europese titel zal gaan verdedigen. Op dit moment is het nog onduidelijk in welke klasse hij zal starten in Axel. Het wordt of de MX1 of de MX2 klasse. We gaan het zien, maar het is zeker dat wanneer hij aan de start komt, hij het beste van zichzelf zal laten zien!
 
Ook in de MX1 klasse komt er een sterk internationaal deelnemersveld aan de start met als aanvoerder Evgeny Bobryshev van het Honda fabrieksteam. Ook Glenn Coldenhoff staat op de deelnemerslijst, maar op dit moment wacht hij nog op groen licht van zijn team of hij wel of niet mag starten in Axel.

Bekijk hier het tijdschema.

En de deelnemerslijsten:
Deelnemerslijst 85cc
Deelnemerslijst 125cc
Deelnemerslijst MX1
Deelnemerslijst MX2

Verzoek aan rijders die op de lijst staan maar niet (kunnen) deelnemen zich z.s.m. af te melden bij de KNMV.

Bron: www.dutchmastersofmotocross.com