Aanbod motorsport 2016 bij Eurosport


KNMV - 19 februari, 2016

Onder grote belangstelling van de Nederlandse en Belgische motorsportpers maakte Eurosport gisteren in Jaarbeurs Utrecht haar plannen voor motorsportseizoen 2016 bekend. Meest in het oog springen de nieuwe opzet voor de MotoGP en de gewijzigde wedstrijdstructuur van het WK Superbike.

MotoGP – live & exclusief op Eurosport 1
 
In tegenstelling tot vorig jaar zijn komend seizoen alle trainingen, kwalificaties en races in de koningsklasse live en exclusief te zien op Eurosport 1* – startend met de Grand Prix van Qatar, in het derde weekend van maart. Het MotoGP-commentaar verzorgd door Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh; de presentatie is in handen van Samantha van Wijk.
 
Nieuw in de vaste MotoGP crew zijn Iwan van der Valk en Kervin Bos. Zij gaan het live verslag doen bij de uitzendingen rondom de vaak spectaculaire MotoGP support series Moto2 en Moto3. Ook voegde Eurosport video jockey Alvin van Wunnik toe aan haar MotoGP team, die – op locatie – verdiepende items gaat maken.
 
WorldSBK – racen op zaterdag én zondag
 
Frank Weeink is komend seizoen weer Eurosport’s vaste commentator op het FIM Superbike World Championship. De WorldSBK kent voor komend seizoen een gewijzigde opzet, waarin zowel op zaterdag als op zondag om de punten wordt geracet. Veel races zijn live te zien op Eurosport 1 – waaronder die van 27 en 28 februari op Philip Island.
 
British Superbikes, Endurance & MXGP
 
Ook de British Superbikes (vanaf 10 april, ronde in Silverstone), het WK Endurance (vanaf 9 april, 24 Uur van Le Mans) en het WK Motorcross zijn komend seizoen – veelal live – te volgen op Eurosport 1 en 2. Voor het commentaar bij deze disciplines schuiven in elk geval Ronald van Dam, Nelson Valkenburg en Marc de Reuver aan.