Wijziging KNMV Motocross kalender 2017


KNMV - 23 december, 2016

Afgelopen weekend heeft FIM Europe haar EK Motocross kalender bekend gemaakt. Helaas zijn er wijzigingen doorgevoerd, ten opzichte van de concept kalender die in het bezit was van de KNMV Motocross Commissie. Hierdoor zijn wij genoodzaakt een aantal wijzigingen door te voeren in de KNMV Motocross kalender 2017.

Actuele kalender motocross 2017

 

De wijzigingen zijn:

–       ONK/NK Motocross Son is verplaatst naar zaterdag 10-06-2017.

–       ONK/NK Motocross Borculo is verplaatst naar zondag 27-08-2017.

Beide wedstrijden dienden verplaatst te worden omdat er een EK Jeugd Motocross wedstrijd in het weekend van 16 en 17 juni gepland staat. Daar zullen veel KNMV rijders aan deelnemen en zij kunnen daarom niet aan het ONK deelnemen.

–       ONK Quads komt te vervallen op 25-06-2017

–       Toevoeging NK Cup MX1 op 25-06-2017 in Valkenswaard

Omdat er een EK Quads wordt verreden in het weekend van 24 en 25 juni zal het ONK Quads, wat gepland stond in Valkenswaard, daar niet verreden worden. Een datumwijziging van deze wedstrijd was niet mogelijk, daarom is er voor gekozen om het ONK Quads hier niet in te delen. Dit betekent een wedstrijd minder voor het ONK Quads. De NK Cup MX1 klasse wordt aan het evenement toegevoegd om toch een vullend programma te maken.

 –       Extra ONK Zijspan en Quads wedstrijd op 18 juni 2017 in Holten

De KNMV is blij te vermelden dat er een extra ONK Zijspan en Quad wedstrijd op de kalender is toegevoegd. Er is met MAC De Holterberg overeenstemming bereikt voor de organisatie van een ONK Zijspan en Quads wedstrijd in Holten. Het NK Zijspan en NK Quads zal bij deze wedstrijd als bijprogramma worden ingedeeld. Hiermee komt het totaal aantal ONK Zijspan wedstrijden op zes, het ONK Quads telt er zeven en de NK Zijspan en NK Quads klassen tellen in totaal 12 wedstrijden.