Loran Faber nieuwe rijder bij Dutch Racing Team


KNMV - 09 december, 2016

Dutch Racing Team heeft een contract getekend met Loran Faber voor het seizoen 2017. Na het vrijvallen van een plek bij het team is besloten een circuittest te doen met het 13-jarige talent uit Staphorst: Loran Faber. Loran presteerde in Spanje boven verwachting. Zodoende heeft het Dutch Racing Team besloten nu al met hem het opleidingsprogramma in de FIM Junior Moto3 World Championship te starten en een verbintenis aan te gaan.

Op 24 en 25 november 2016 heeft Dutch Racing Team met Loran Faber getest op het circuit van Cartagena in Spanje. Daar heeft het team twee dagen met de jonge rijder kennis gemaakt en gekeken naar het niveau waarop Loran rijdt. Dat is, ondanks zijn jonge leeftijd, al boven verwachting.

Hij leek weinig aanpassingsproblemen te hebben met de Moto3 Honda en draaide al snel zijn rondjes. Tijdens de korte tweedaagse test was er al progressie te zien in de rondetijden en toonde Loran zich als een snelle leerling. Hierdoor kon het team terugkijken op een geslaagde test en groen licht geven voor een samenwerking. De afgelopen week is er tussen het management van Loran en Dutch Racing Team een overeenkomst tot stand gekomen voor het seizoen 2017, met een optie tot verlenging.

KNMV-bondscoach Barry Veneman speelt als rijderscoach een belangrijke rol binnen het team. Hij kent Faber goed:

“Loran is nu 13 jaar oud en heeft het afgelopen jaar de NSF100 cup gereden, waarin hij oppermachtig was door als eerste coureur ooit alle races te winnen. Naast de NSF races heeft hij ook enkele races meegedaan aan de 250 Juniorcup waar hij op een Moriwaki motor meteen een wedstrijd wist te winnen. Met 14 jaar heeft Loran in 2017 de minimum leeftijd bereikt voor deelname aan het FIM Junior Moto3 kampioenschap.”

Behalve in het FIM Junior Moto3 kampioenschap zal Loran Faber ook in de Red Bull MotoGP Rookies Cup uitkomen.