Nog drie trainingsdagen RACE-KIDS in 2016


KNMV - 06 december, 2016

Veel kinderen dromen ervan: zelf racen op een motor. Maar hoe begin je daar nou mee? De stichting RACE-KIDS biedt kinderen de mogelijkheid om op een verantwoorde manier zelfstandig te leren rijden. In december organiseert RACE-KIDS nog drie dagen waarop kinderen kennis kunnen maken met racen.

Wil je, samen met je zoon of dochter, kennis maken met de racerij? Dan kun je op zaterdagochtend 10 december terecht in Meppen, op 11 december in Swalmen en op 17 december in Poeldijk. In totaal rijden er die dagen drie groepen waarbij rijders op niveau ingedeeld worden. Je kunt je hiervoor nog opgeven tot en met woensdag 7 december.

Komen deze dagen niet uit? Via de website van RACE-KIDS vind je ook een aantal data voor 2017.

De organisatie rijdt met gemiddeld met 30 tot 40 rijders per dag. Daar worden instructeurs en trainers aan toegevoegd zodat er veel kwaliteit in het opleidingstraject verwerkt is. Zo kan de sportiviteit en veiligheid gewaarborgd worden. De RACE-KIDS instructeurs zijn ervaren rijders die tussen de lerende kinderen op het circuit meerijden, aanwijzingen geven en voorrijden. Kleine groepen van 4 tot 7 rijders worden aan één instructeur toegekend, waardoor er per kind veel aandacht is.

Smaakt de kennismaking naar meer? Dan kunnen de kinderen meedoen aan een racecursus. Tijdens een racecursus leren de opstappers basisvaardigheden waarmee ze na 10 lessen vaak door groeien naar de groep van meer geoefende rijders.

Kijk voor meer informatie over de kennismakingsdagen en de racecursussen op www.race-kids.nl