KNMV Motocross kalender 2017


KNMV - 16 december, 2016

De grote puzzel van het samenstellen van de KNMV Motocross-kalender is volbracht. Net als voorgaande jaren hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met diverse internationale kalenders en de wensen van alle organisatoren. Ook in 2017 biedt de KNMV al haar Motocross-licentiehouders een uitdagende kalender met wedstrijden op de meest spectaculaire circuits in Nederland!

Op dit moment wordt er nog gezocht naar organisatoren voor de invulling van twee wedstrijden. Deze wedstrijden zijn al wel op de kalender toegevoegd, zodat rijders al rekening kunnen houden met de data. De WK, EK en Dutch Masters of Motocross wedstrijden waren al bekend, nu is ook duidelijk waar alle ONK en NK klassen hun wedstrijden rijden. Je vindt de volledige kalender voor 2017 hier.

ONK Zijspan & ONK Quads

Voor komend seizoen staan er momenteel vijf ONK Zijspan en zeven ONK Quad wedstrijden op het programma. Er wordt nog gezocht naar een organisator voor een extra wedstrijd. Het seizoen voor de Zijspannen en Quads start op 5 maart 2017 in Lochem, daar rijden ook de NK Zijspan en NK Quad klassen hun eerste wedstrijd. Op de ONK Zijspan en ONK Quad kalender prijkt ook een wedstrijd op het befaamde ‘Kwintelooijen’ circuit in Rhenen op Hemelvaartsdag. De Quads rijden dit seizoen een extra wedstrijd in Westerbork en in St. Isidorushoeve. De volledige ONK Zijspan en ONK Quads kalender voor 2017 is als volgt:

  • 05-03-2017 – Lochem
  • 19-03-2017 – Varsseveld
  • 30-04-2017 – Oss
  • 25-05-2017 – Rhenen
  • 11-06-2017 – St. Isidorushoeve – enkel Quads
  • 25-06-2017 – Valkenswaard
  • 02-07-2017 – Westerbork – enkel Quads 

ONK en NK Solo klassen

De Solo klassen beginnen hun seizoen op zaterdag 4 maart met een wedstrijd in Heerde. Hier starten de rijders die er alles aan moeten doen om zich te kwalificeren voor de eerste Dutch Masters of Motocross wedstijd. Naast de algemeen bekende organisatoren en vele zandcircuits is er dit jaar ook een wedstrijd op het ‘on-Nederlands’ harde circuit in Geldermalsen. De KNMV verwelkomt de MCC Geldermalsen op de kalender.

De competitie voor alle ONK (solo) en NK klassen wordt in het weekend van 14 en 15 oktober met de finale wedstrijd afgesloten in Boekel. Hier zullen ook de kampioenen van alle klassen die hier rijden met alle egards gehuldigd worden, dat beloofd een knallende afsluiter van het seizoen te worden.

KTM Junior SX Challenge 50cc

Op dit moment zijn nog niet alle details ingevuld rondom de nieuwe KTM Junior SX Challenge 50cc klasse. Zodra dit wel het geval is wordt dit door KTM en de KNMV bekend gemaakt, de ONK 50cc wedstrijden staan al wel op de kalender vermeld. 

NK Zijspan en NK Quads

Zoals al eerder bekend gemaakt organiseert de KNMV in 2017 een NK Zijspan en NK Quad competitie. De KNMV bedankt hiervoor de organisatoren van de UMX, Streek en ONK Zijspan & Quad competitie die het met z’n allen mogelijk maken om een hele mooie kalender te presenteren. Er staan voor beide NK klassen 11 wedstrijden op het programma met stuk voor stuk geweldige Motocross-circuits.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een wedstrijd tijdens het WK Zijspan en EK Quads in Oldebroek? Er wordt alleen nog gekeken naar de UMX/NK wedstrijd in Holten, wanneer hier een geschikte datum voor is gevonden zullen er 12 wedstrijden op de kalender staan.

De Motocross Commissie is nog bezig om het mogelijk te maken het NK Zijspan en NK Quads reeds open te stellen voor rijders (en passagiers) vanaf 14 jaar. Omdat dit een reglementswijziging inhoud zal dit iets meer tijd in beslag nemen.

De KNMV is van mening dat zij en haar organisatoren er alles aan hebben gedaan om een mooie competitie aan te bieden, het is aan de Zijspan teams en Quad rijders op NK niveau om dit initiatief te waarderen met het aanvragen van een NK licentie. De kosten van de licentie kunnen geen excuus zijn om niet een licentie aan te vragen, een NK Zijspan of NK Quad licentie vraag je namelijk aan voor slechts € 75,-! De rijtijd voor beide klassen is 15 minuten plus één ronde. Het inschrijfgeld per wedstrijd voor een zijspan combinatie is € 30,- en voor een quad rijder € 25,-. Omdat de UMX en Streek competities hun eigen tarieven hanteren kan het voor een team/rijder goedkoper zijn om ook voor deze competities in te schrijven.

DMX

Na bekendmaking van de KNMV Motocross kalender zullen de diverse districten met hun puzzel kunnen beginnen. De planning is dat de diverse DMX kalenders in het tweede deel van januari 2017 gepubliceerd zullen worden.