Onze hoogtepunten van 2016


KNMV - 27 december, 2016

Het jaar 2016 zit er weer bijna op. De laatste dagen van december zijn traditiegetrouw de momenten om de balans op te maken. Wij kijken terug op een prachtig jaar en staan samen met jullie nog even stil bij een aantal hoogtepunten van 2016.

Europese erkenning voor VRO Risico

Tijdens de jaarlijkse conferentie van de European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM) ontvingen wij het eerste European Training Quality Label. Dit splinternieuwe Europese kwaliteitskeurmerk voor voortgezette rijopleidingen werd voor het eerst uitgereikt en vooralsnog zijn wij ook de enige opleider die het label heeft gekregen.

Naast dit nieuwe keurmerk was door de SWOV, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, al aangetoond dat onze VRO Risico het gedrag in het verkeer aantoonbaar verbetert. 

Lancering VRO Bromfiets

In oktober startten de eerste VRO voor de Bromfiets. Pizzakoeriers van Domino’s Pizza waren de eerste cursisten na een geslaagde pilot eerder dit jaar. Niet alleen de cursisten zijn enthousiast over de cursusopzet, in de landelijke media was er volop aandacht voor de cursus die in 2017 een vervolg krijgt.

Samen testen met RDW

Steeds meer auto’s worden uitgerust met geavanceerde systemen waarbij bestuurders worden geholpen in het verkeer. De systemen blijken op dit moment nog niet vlekkeloos samen te gaan met motoren. Samen met FEMA en MAG hebben we de RDW een brief gestuurd waarin wij onze zorgen uitten over de toelating van (semi)autonoom rijdende auto’s.

De RDW deelde onze zorgen en stelt voor om, in samenwerking met FEMA, MAG en KNMV, een eigen testprogramma op te stellen voor de verschillende automerken die gebruik maken van ‘Advanced Driver Assistance Systems’. Hierbij worden de auto’s ook getest met motorfietsen en andere tweewielers.

Toename verkoop motoren

Tot en met oktober werden in Nederland 11.878 nieuwe motorfietsen verkocht en dat is een stijging van 9,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee werden volgens cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC in de eerste tien maanden van dit jaar al meer nieuwe motoren verkocht dan in heel 2015. Daarmee lijkt de motorverkoop op het hoogste niveau sinds 2009 uit te komen.

Succesvolle Motorbeurs Utrecht

De Motorbeurs Utrecht was in 2016 een geweldig succes. De beurs werd ook dit jaar weer druk bezocht. En niet in de laatste plaats door onze leden! Velen van hen hebben hun presentje, een nightvisionbril, opgehaald. Dit cadeau bleek een schot in de roos; wij hebben veel leuke, dankbare reacties teruggekregen. Ook hebben zich ook ruim 200 nieuwe leden aangemeld tijdens de Motorbeurs.

Ook in 2017 zijn we weer aanwezig op de Motorbeurs in Utrecht. Van 23 tot en met 26 februari vindt de grootste motorbeurs van Nederland weer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. KNMV-leden ontvangen ook in 2017 weer korting op de toegang.