WK Zijspanrace Gamma Racing Day Assen


KNMV - 05 augustus, 2016

Tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit in Assen werd op zondag 7 augustus 2016 ook gereden voor het WK Zijspannen.

De combinatie Tim Reeves & Grégory Cluze is winnaar geworden, met een minimale voorsprong op Päivarintä & Kainulainen. Schlosser & Hofer werden op ruim tien seconden derde terwijl Streuer & Koerts met een achterstand van zesentwintig seconden als vierde werden gekwalificeerd.

De dit weekend met een wildcard deelnemende combinatie Kees Endeveld & Jeroen Remme kenden een uitstekende wedstrijd. Na vanaf de achtste plaats op de grid aan de race te zijn begonnen wisten Endeveld & Remme hun combinatie ook op deze positie in de race over de finish te brengen. Ook Kees Kentrop & Danny de Haas kenden als wildcard deelnemers een goede wedstrijd, zij passeerden als negende de eindstreep. De twaalfde plaats was er voor Hilbert Talens & Remco Moes terwijl de combinatie Wiggert Kranenburg & Jeroen Schmitz met de dertiende plaats zorgde voor de vijfde Nederlandse combinatie die WK punten wisten te scoren. De combinatie John Smits & Jeffrey Verhagen kwam niet aan de finish vanwege technische problemen.