WK Zijspancross Zwitserland


KNMV - 28 augustus, 2016

De zijspannen rijden de Grand Prix van Zwitserland op het circuit van Roggenburg.
De wedstrijd werd gewonnen door de Engelse combinatie Brown/Chamberlain, die beide manches op hun naam wisten te schrijven.
Etienne en Robbie Bax eindigden als tweede in de manches en in het dagklassement.

Kwalificaties

Qualifying Race Group A
Qualifying Race Group B

Manche 1

De eerste manche is gewonnen door Brown/Chamberlain, die in theorie nog steeds wereldkampioen kunnen worden, voor Bax/Bax en Hendrickx/van den Bogaart. Willemsen/Musset finishten op vijf. Hermans/Van Gaalen begonnen slecht maar knokten zich nog terug naar plek twaalf, vlak voor Van Werven/van der Putten. De broers Visscher werden vijftiende, Keuben/Rietman zevenentwintigste.

Manche 2

Ook in de tweede manche kwam de eerste positie van Brown/Chamberlain geen moment in gevaar, waarmee zij toch enigszins verrassend de Grand Prix op hun naam wisten te schrijven. Bax/Bax werden keurig tweede voor Burgler/Betschart. Hermans/Van Gaalen werden als vijfde geklasseerd, Willemsen/Musset als negende. Visscher/Visscher werden 17e, terwijl Keuben/Rietman een punt wisten te scoren met een 20e plek.
 
De dagzege ging met twee manche overwinning naar Brown/Chamberlain voor Bax/Bax en Cermak/Cermak.

In de tussenstand staan Hendrickx/Van den Bogaart nog steeds ruim aan de leiding. Zij hebben 41 punten meer dan Brown/Chamberlain.