Nancy van de Ven wordt tweede in het WK Dames


KNMV - 29 augustus, 2016

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft voor eigen publiek in Assen het wereldkampioenschap dames op een tweede plaats af weten te sluiten.

“Voor aanvang van het seizoen zou ik getekend hebben voor een tweede plaats in de eindstand. Ik ben dit jaar dicht bij de wereldtitel gekomen maar de nulscore in Mantova heeft mij de das om gedaan. Ik kan het niet meer terug draaien en daarom ben ik tevreden over mijn seizoen”, vertelt een tevreden Nancy van de Ven.

Voor eigen publiek wilde van de Ven dit weekend iets laten zien. Ze begon gretig aan de eerste manche en leek kopstart te gaan pakken. Helaas ging het toen mis in de eerste bocht want Nancy gleed onderuit en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren komen. ‘’Na de valpartij heb ik alles gegeven en wist al snel vele dames te passeren. Toen ik aan kwam op een vijfde plaats begon ik het gat tot aan Larissa Papenmeijer en Livia Lancelot te dichten. Net toen ik de aanval inzette, viel ik weer’’. Van de Ven liet zich niet uit het veld slaan en wist de verloren tijd snel goed te maken. Helaas had de wedstrijd een ronde langer moeten duren want Nancy kwam uiteindelijk aan het achterwiel van Papenmeijer en Lancelot op een vijfde plaats over de finish.

In de tweede manche kreeg Nancy andere omstandigheden voor de kiezen. Het had bijzonder hard geregend en dit zorgde ervoor dat de sporen vol met water waren komen te staan. Ditmaal kwam ze zonder problemen uit de start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. “De baan was zo moeilijk door alle diepe sporen dat het soms hopen was dat je op de motor bleef zitten. Ik hield Courtney Duncan goed onder druk maar verslikte me even in de waves waardoor ik ten val kwam. Even dacht ik dat ik verloren was maar het vele gejuich van het publiek op de tribune zorgde ervoor dat ik gemotiveerd bleef. Toen Duncan uiteindelijk ook een fout maakte, kon ik de koppositie overnemen en won de manche”.

Met een 5-1 in de manches eindigde Nancy op een tweede plaats in het dagklassement. In de eindstand om het wereldkampioenschap is ze op een mooie tweede plaats geeindigd. Na dit succesvolle seizoen wil Nancy Yamaha, al haar sponsoren, familie, vrienden, fans en het publiek in Assen bedanken voor alle steun die ze heeft mogen ontvangen! “Het was een geweldig jaar voor mij, wat mij veel motivatie geeft om er aankomende winter hard tegenaan te gaan om volgend jaar sterk aan de start te komen’’, vertelt een gemotiveerde Nancy van de Ven.

 

Daguitslag Grand Prix Assen:

1 Courtney Duncan 47 Pnt

2 Nancy van de Ven 41 Pnt

3 Livia Lancelot 38 Pnt

4 Nicky van Wordragen 32 Pnt

5 Larissa Papenmeijer 31 Pnt

 

Eindstand wereldkampioenschap dames:

1 Livia Lancelot 302 Pnt

2 Nancy van de Ven 278 Pnt

3 Larissa Papenmeijer 220 Pnt

4 Kiara Fontanesi 214 Pnt

5 Courtney Duncan 196 Pnt