Start wereldreis met elektrische motor #STORM80Days


KNMV - 15 augustus, 2016

Zondag 14 augustus was het eindelijk zo ver. Na twee jaar voorbereiding zijn de studenten van STORM Eindhoven begonnen aan hun reis van 26.000 kilometer. In 80 dagen gaan ze de wereld rond op hun zelfgebouwde elektrische motoren. Het team van 23 studenten heeft als doel: ‘De wereld laten zien waartoe elektrisch vervoer in staat is en hoe gaaf het is om elektrisch te rijden’.

De STORM World Tour is vertrokken vanuit Eindhoven en start vandaag in München. De route loopt verder via Oost-Europa, Centraal Azië, China en de VS om vervolgens na 80 dagen weer te eindigen in Eindhoven.

Het team rijdt met twee elektrische toermotoren (STORM WAVE) de wereld rond. Deze zijn stil, efficiënt en hebben voldoende actieradius. De motoren hebben een topsnelheid van 160 km/h en kunnen 380 km rijden zonder opladen. Binnen zeven minuten kunnen de batterijen vervangen worden.

De STORM World Tour is gedurende 80 dagen live te volgen via een dashboard en via social media (#STORM80Days). Het team doet verslag van hun reis via blogs, vlogs, foto’s en video-updates.

Nieuwsupdate STORM dag 1