WK Moto3 en Red Bull Rookies Cup Oostenrijk


KNMV - 12 augustus, 2016

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk rijdt de Moto3 klasse voor het wereldkampioenschap.
Ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup rijders komen aan de start voor twee races.
Bo Bendsneyder (WK Moto3) eindigde op de zevende plaats.

Kwalificaties

WK Moto3:
Joan Mir vertrekt zondag vanaf de pole. De Spanjaard was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor Brad Binder en Enea Bastianini. Bo Bendsneyder wist zich als tiende te kwalificeren.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Aleix Viu vertrekt dit weekend vanaf de pole in de twee te verrijden wedstrijden. Victor Steeman kwalificeerde zich op de negende plaats. Walid Soppe en Sander Kroeze noteerden tijdens de kwalificatie de achttiende en twintigste rondetijd.

Race

WK Moto3:
De race is gewonnen door de van pole vertrokken Spanjaard Joan Mir. Brad Binder eindigde als tweede, Bo Bendsneyder werd als zevende afgevlagd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De Spanjaard Aleix Viu is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste wedstrijd, met een minieme voorsprong op Garcia terwijl Sasaki op ruim drie seconden als derde de finish passeerde. De Nederlanders kwamen in deze race geen moment in het spel voor. Walid Soppe wist na zijn start vanaf de laatste plaats nog als vijftiende de eindstreep te passeren en het laatste punt te scoren. Steeman en Kroeze moesten genoegen nemen met de tweeëntwintigste en vierentwintigste plaats.