Nederlands succes bij MXGP Assen


KNMV - 29 augustus, 2016

De MXGP of the Netherlands in Assen was spectaculair. Door hevige regenval op zondagochtend veranderde het circuit in een loodzwaar modder circuit. Het was zwaar, maar drie Nederlandse rijders veroverde een podiumplaats.

MX2

Jeffrey Herlings wint voor eigen publiek in Assen. Na een lange tijd afwezig te zijn geweest stond Herlings dit weekend weer aan de start in de MX2 klasse. Na een tweede plaats in de eerste manche zat Herlings in de tweede manche er bij de start van de tweede manche goed bij. Al snel nam hij de tweede plaats in handen en ging de strijd aan met zijn teamgenoot Jorge Prado voor de zege. De jonge Spanjaard maakte het hem flink moeilijk, maar in het midden van de wedstrijd nam Herlings de koppositie over en won de manche met een veilige voorsprong. Omdat Jeremy Seewer twee maal buiten de top tien finishte heeft Herlings zijn voorsprong uitgebreid tot 76 punten.

Brian Bogers reed een dijk van een wedstrijd door in de eerste manche vanaf een laatste plaats terug te komen naar een derde positie. In de tweede manche was het Prado achter Herlings die tweede werd voor de sterk rijdende Brian Bogers. Bogers werd achter Herlings tweede in het dagklassement.

Bas Vaessen heeft sterk gereden en was lang onderweg om op een tweede plaats over de finish te komen in de eerste manche. Maar in de slotfase kwam hij in de waves te val. Omdat het te lang duurde voordat hij zijn motor weer aan de praat had, kwam hij pas als negende over de finish. In de tweede manche is hij als achtste gefinisht.

MX2 daguitslag

1) Jeffrey Herlings, 2) Brian Bogers, 3) Jorge Prado Garcia, 4) Max Anstie, 5) Thomas Kjer Olson, 8) Bas Vaessen, 9)Lars van Berkel, 10) Calvin Vlaanderen, 12) Freek van der Vlist, 20) Sven van der Mierden.

 

MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in beide manches als derde over de finish gekomen. In de tweede manche pakte Coldenhoff de kopstart en reed in de eerste paar ronden aan de leiding. Het leek even er op dat hij na een aantal ronden zijn ritme verloor, want hij viel een aantal plaatsen terug. Maar hij herstelde zich goed en kwam terug naar een derde plaats waarmee hij ook derde werd in het dagklassement. Clement Desalle pakte de dagzege met twee tweede plaatsen en Antonio Cairoli wist de laatste manche te winnen waardoor hij tweede werd in het dagklassement.

MXGP daguitslag

1) Clement Desalle, 2) Antonio Cairoli, 3) Glenn Coldenhoff, 4) Maximilian Nagl, 5) Jeremy van Horebeek, 25) Rick Satink.