Eerste zand wordt gestort op TT circuit Assen


KNMV - 22 augustus, 2016

De eerste ladingen zand zijn vanochtend gestort op het TT circuit van Assen waar dit weekend (27 en 28 augustus) de zestiende ronde om het wereldkampioenschap verreden gaat worden.

Na de succesvolle  eerste editie van vorig jaar hebben organisator Lee van Dam, Defensie, motorclub Assen en Provincie Drenthe opnieuw de handen ineen geslagen om dit topevenement  aankomend weekend te organiseren.  

Deze week staat in het teken van het aanleggen van de baan. Vorig jaar dacht iedereen “een crossbaan aanleggen in een week, dat komt niet goed”. Firma Romein bewees het tegendeel en zorgde ervoor dat alles op tijd klaar was. “Het circuit zal dit jaar iets langer zijn. Langs de tribune gaan de rijders een stukje langer rechtdoor en op het achterste gedeelte komt er iets bij. Wel zal de chicane voor de tribune verdwijnen waardoor de baan op iets meer dan 1500 meter uit zal komen”, vertelt baanbouwer Greg Atkins.

Momenteel regent het in Assen maar dat is dit weekend anders. De weersvoorspellingen zijn perfect en zoals het er nu naar uitziet kunnen de paraplu’s dit weekend thuis blijven.

“Laat het nu maar regenen, dat is perfect voor het aanleggen van de baan. We kunnen met ons allen trots zijn dat dit evenement dir weekend weer op het TT circuit plaats gaat vinden”, aldus oud Grand Prix-rijder Jan Postema.

Er was niet alleen pers aanwezig op het TT circuit maar ook Erik van Klinken kwam al even wat sfeer proeven. Van Klinken zal dit weekend van start gaan bij de veteranen en zal het hierbij op moeten nemen tegen verschillende rijders waarmee hij ook in zijn toptijd mee in de strijd was. “Ik heb de laatste weken lekker getraind maar voor mij is het belangrijk dat het leuk blijft”, vertelt een enthousiaste van Klinken.

Op zaterdag staan in Assen de kwalificaties en de eerste manches van de dames, EMX150 en veteranen op het programma en op zondag wordt het hoofdprogramma gedraaid met beide
manches van de MX2 en MXGP klasse en de tweede manches van de dames, veteranen en de EMX150 klasse.

 

Voor meer informatie over MXGP Assen kunt u kijken op www.mxgp-assen.com