MotoGP Tsjechië


KNMV - 20 augustus, 2016

Een week na de Oostenrijkse Grand Prix komen de MotoGP coureurs in Brno opnieuw in actie voor twee wedstrijden.
Ook de WK Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies Cup komen in Tsjechië aan de start.
Bo Bendsneyder reed een sterke Moto3 race, hij eindigde als zevende nadat hij was vertrokken vanaf de vijfentwintigste startplek.
Walid Soppe werd in de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race als negende afgevlagd.

Kwalificaties

WK Moto3:
Brad Binder vertrekt zondag vanaf de pole. De Zuid Afrikaan was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Andrea Migno en Enea Bastianini. Bo Bendsneyder kende een teleurstellende kwalificatie, hij kwam niet verder dan de vijfentwintigste plaats.
  
Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Marc Garcia start dit weekend tijdens de HJC Helmets Grand Prix ?eské republiky vanaf de pole. Walid Soppe, Victor Steeman en Sander Kroeze kwalificeerden zich respectievelijk als negende, eenentwintigste en tweeëntwintigste.

Races

WK Moto3:
John McPhee is zondag winnaar geworden van de kletsnatte race. De Brit, die zijn eerste Moto3 zege wist te behalen, was het snelst voor Jorge Martin en Fabio di Giannantonio. Bo Bendsneyder kende opnieuw een zeer sterke race door vanaf de vijfentwintigste plaats op de grid als zevende over de finish te komen, een evenaring van zijn beste seizoenprestatie.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De eerste race is zaterdagmiddag gewonnen door de Spanjaard Marc Garcia. Van de drie Nederlanders werd Victor Steeman op de zestiende plaats de best geklasseerde. Sander Kroeze werd zeventiende, Walid Soppe kwam in de zevende ronde op de tiende plaats rijdend ten val.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Marc Garcia heeft zondagmiddag wedstrijd van het weekend op zijn naam geschreven. Walid Soppe werd op de negende plaats de best geklasseerde Nederlander. Sander Kroeze en Victor Steeman eindigden na een spannende onderlinge strijd als eenentwintigste en tweeëntwintigste.