Michael van der Mark gaat naar Pata Yamaha Official WorldSBK Team


KNMV - 31 augustus, 2016

Michael van der Mark wordt vanaf komend seizoen de teamgenoot van Alex Lowes binnen het Pata Yamaha Official WorldSBK Team.

Na zes seizoenen actief te zijn geweest binnen het World Superbike kampioenschap op een Honda zal Michael van der Mark na afloop van dit seizoen de overstap maken naar Yamaha. De 2012 EK Superstock 600 en 2014 World Supersport kampioen heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Pata Yamaha Official WorldSBK Team, het team waar hij de teamgenoot wordt van de Brit Alex Lowes.

“Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging met Yamaha,” aldus Van der Mark in het door Yamaha uitgebrachte persbericht. “Ik heb het potentieel van de R1 kunnen zien tijdens het eerste seizoen in het WorldSBK en ik ben ervan overtuigd dat ik, met de verdere ontwikkeling en steun van Yamaha en het team, komend seizoen de beschikking heb over het juiste pakket om mee te kunnen strijden voor de World Superbike titel. Het is nooit een makkelijke beslissing om een team en een fabrikant, na zoveel jaren en vele successen, te verlaten. Ik zal hun hiervoor ook altijd dankbaar blijven en de rest van het seizoen mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk podiumplaatsen te scoren.”

Michael van der Mark

De inmiddels 23 jarige Michael van der Mark heeft al vele successen weten te scoren in zijn motorsport carrière tot nu toe. Zo wist hij in 2012 de titel te behalen in de FIM European Superstock 600 en won hij in 2014 de titel in het Supersport World Championship. Sinds zijn overstap naar de World Superbike klasse in 2015 wist hij tot nu toe acht podiumplaatsen te behalen en mocht hij één keer vanaf de pole aan een wedstrijd beginnen.

© Yamaha Racing en www.racesport.nl