Masters of Supermoto 2016 – Midland Circuit Lelystad 02-10-2016


KNMV - 15 augustus, 2016

Het is definitief! Op zondag 2 oktober 2016 gaat er op het Midland Circuit van Lelystad een Masters of Supermoto wedstrijd georganiseerd worden door Stichting Supermoto Nederland i.s.m. Robert Botjes en Ruurd van Roozendaal.

Recent zijn we benaderd om een wedstrijddag in oktober op het Midland circuit over te nemen van SupermotardTraining.
Natuurlijk zijn we meteen gaan kijken naar onze mogelijkheden om weer een wedstrijd te organiseren. Het uitvallen van diverse wedstrijden dit en vorig jaar is nooit positief voor onze sport en daarom werd deze mooie gelegenheid gelijk aangegrepen.

Op 2 oktober 2016 gaan we dus gezamenlijk met Ruurd en Robert een wedstrijd organiseren die buiten de BeNeCup zal vallen en niet voor het kampioenschap zal meetellen. Tevens zal er in overleg met de 2 rijders, voor een ander format van de wedstrijddag gekozen worden zeg maar een Mini-Mettet aangevuld met de Ladies Cup. De bedoeling om er een gezellige laagdrempelige Supermoto dag van te maken met mooie wedstrijden, veel plezier en mooie prijzen. Lekker een dag racen met je Supermoto!

Waarom buiten de BeNeCup is waarschijnlijk jullie vraag. Simpelweg omdat dit te laat is i.v.m. de reglementen vandaar dat gekozen is voor een apart evenement waarbij onze Belgische rijders natuurlijk ook van harte welkom zijn.

Belangrijk is natuurlijk dat we veel Nederlandse rijders gaan aantrekken met een nieuwe opzet en natuurlijk het Midland circuit in Lelystad. Dit jaar was er voornamelijk de roep om meer Nederlandse wedstrijden, en daar willen we ook echt gehoor aan gaan geven. Hiervoor gaan we ook alle Supermoto rijders persoonlijk benaderen.

Zet daarom zondag 2 oktober 2016 in je agenda, zodat we met een groot deelnemersveld kunnen laten zien aan andere organisatoren dat er zeker nog leven zit in de Supermoto competitie in Nederland. Op zaterdag is er ook de mogelijkheid om via Supermotard Training een hele dag te trainen op Lelystad. Daarnaast wordt er nagedacht over een andere leuke activiteit dat weekend. We hopen in ieder geval op heel veel deelnemers en doen daarom ook een beroep op iedere supermotorijder in Nederland om deel te nemen.

Op www.onk-supermoto.nl gaan we jullie op de hoogte houden.
Ook kun je terecht bij Ruurd en Robert voor vragen en zullen we via Facebook alle vorderingen melden.

Pssst, ook in 2017 zullen er weer 2 wedstrijden op Lelystad georganiseerd gaan worden door Stichting Supermoto Nederland i.s.m. Robert en Ruurd.