ITAL-Dag 2016


KNMV - 26 augustus, 2016

Op zondag 28 augustus 2016 zal de 8e Ital-dag plaatsvinden op het recreatieterrein “De Meent”, Beusichem.

De Ital-dag is het jaarlijkse evenement waar de meeste Italiaanse merkenclubs zich presenteren en vele bezoekers, het merendeel met een Italiaanse motor, aanwezig zullen zijn. Een groot aantal motordealers, organisaties en andere firma’s met een link naar de Italiaanse motorfietscultuur zijn eveneens op de Ital-dag vertegenwoordigd en dit jaar zal er extra aandacht worden besteed aan het 35?jarige jubileum van de Laverda Club Nederland. Speciaal voor dit jubileum zal Piero Laverda, zoon van de grondlegger van de Laverda motorfietsontwikkeling en zelf verantwoordelijk voor de voor Laverda zo succesvolle jaren ´70, acte de presence geven. Piero Laverda is nog steeds actief in het promoten en in stand houden van het erfgoed van zijn merk.

Ook de Ducati promotietruck is weer aanwezig met diverse modellen om mee proef te rijden.

De vele Italiaanse motoren die het evenement bezoeken staan uiteraard in het middelpunt. Het hoogtepunt is de verkiezing van de mooiste Italiaanse motor van de periodes vòòr 1970, tussen 1980 en 1990 en vanaf 1990. Daarnaast is er de uitreiking van de Jan van Dijk Bokaal voor de meest bijzondere Ducati. Nieuw dit jaar is de verkiezing van de meest speciale retrobike of caféracer. Hierbij speelt leeftijd of kostprijs geen rol, creativiteit staat voorop en er moet een duidelijke Italiaanse afkomst aanwezig zijn.

Afgelopen jaren groeide de Ital-dag uit tot één van de grootste Italiaanse motorevenementen, waarbij het aantal bezoekers in de loop der jaren opliep tot meerdere duizenden.

Ital-dag 2016 wordt georganiseerd door de Ducati Club Nederland in nauwe samenwerking met verschillende andere Italiaanse motorfiets merkenclubs en de SAM. De firma Workx stelt belangeloos dranghekken, rijplaten en andere attributen om het evenement in goede banen te leiden ter beschikking.

De toegang tot het terrein is gratis en staat open voor alle Italiaanse motoren. Andere merken zijn van harte welkom maar zullen naar een apart van het evenemententerrein gelegen parkeerplaats worden geleid, evenals auto’s.

Locatie en tijden Ital-dag 2016:

Zondag 28 augustus 2016, van 10:00 tot 16:00 uur.

Recreatiegebied De Meent
Klassenburgerstraat 5A
4112 NG Beusichem (GLD)