IJsspeedway welkom in Thialf


KNMV - 23 augustus, 2016

De ijsbaan van het nieuwe Thialf in Heerenveen is deze week gekeurd en goed bevonden voor het houden van ijsraces op wereldniveau. De nieuwbouw van het Friese stadion, dat bekend staat als een van de belangrijkste internationale schaatsbanen, wordt deze zomer opgeleverd. Door het sluiten van de ijsbaan in Assen was de Motorclub Assen e.a. genoodzaakt alternatieven te bekijken voor de ijsspeedway wedstrijden die zij organiseert. In het Friese Thialf heeft de club een nieuwe baan gevonden.

Tijdens het WK langbaan in Eenrum is het contracttussen beide partijen officieel getekend. De komende drie jaar wordt in Thialf gereden, waarbij de eerste races van 31 maart tot en met 2 april 2017 plaatsvinden. Stichting IJsspeedway Assen zal de uitvoering op zich nemen. Naast de WK finale wordt er ook gereden voor de Roelof Thijs Bokaal.

Rintje Ritsma over de komst van de ijsspeedwaygladiatoren naar Thialf: “Schaatsen en de motorsport zijn twee activiteiten die mij zeer dierbaar zijn. Ik ben verheugd dat Thialf dit mooie evenement naar Friesland heeft weten te halen. Ik zal dan ook zeker als ambassadeur, maar ook als fan bij dit evenement aanwezig zijn.”