Eenrum gastheer WK langbaan op 21 augustus


KNMV - 15 augustus, 2016

Komend weekend wordt voor de zesde keer sinds 1999 in Eenrum een GP voor het WK langbaan verreden. Jannick de Jong behoort als titelverdediger tot de favorieten.
UPDATE 21 augustus 2016: door zware regenval is de wedstrijd uitgesteld naar maandag 22 augustus.

De complete wereldtop zal op zondag 21 augustus in Noord-Groningen aan de start verschijnen voor het WK langbaan. Op de 625 meter lange ‘droombaan’ van de MC Eenrum wordt de tweede ronde van een serie van vijf races gehouden, waarin Jannick de Jong als titelverdediger aantreedt. De multikampioen uit Gorredijk heeft nog een rekening open staan, want nog nooit wist hij een Nederlandse GP op zijn naam te schrijven!

De Jong is niet de enige kanshebber uit eigen land, want hij wordt vergezeld door de snelle en ervaren Theo Pijper en door Dirk Fabriek die een wildcard heeft gekregen. Henry van der Steen en het jonge talent Romano Hummel zijn de reserverijders. Hoe sterk de Nederlandse grasbaantop in de breedte is, werd eerder dit jaar nog in het Tsjechische Mariënbad aangetoond toen de wereldtitel voor landenteams door de oranje delegatie werd veroverd.

In Eenrum gaat het om de individuele successen en behoort de Duitser Erik Riss tot de grootste kanshebbers, evenals de Fransman Matthieu Trésarrieu en de Britten Andrew Appleton en Richard Hall. Riss wist de eerste WK-race van 2016, voor eigen publiek in Mühldorf, te winnen. De Jong legde in Duitsland beslag op de derde plaats, achter wildcard Martin Smolinski. Zes dagen na Eenrum staat de volgende race al op het programma, in het Finse Forssa.

Startlijst

Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.mceenrum.nl