WSBK Assen


KNMV - 16 april, 2016

Op het TT Circuit in Assen was de vierde ronde van het World Superbike wereldkampioenschap.
Michael van der Mark reed in zijn thuiswedstrijd een sterke eerste race op zaterdagmiddag, maar kwam helaas in de voorlaatste ronde ten val.
In de tweede race op zondag, die nat begon en droog eindigde, wist Van der Mark als derde over de finish te komen.

Kwalificaties
 

World Superbike:
Tom Sykes heeft zaterdagochtend tijdens de Superpole kwalificatie de pole veiliggesteld voor de twee dit weekend te verrijden races. Sylvain Guintoli en Davide Giugliano vergezellen de Kawasaki coureur op de eerste startrij terwijl Michael van der Mark zich als vijfde wist te kwalificeren.

World Supersport:
Randy Krummenacher vertrekt zondag in Assen vanaf de pole in de World Supersport klasse. De Zwitser was zaterdag tijdens de kwalificatie het snelst voor Luke Stapleford en Kenan Sofuoglu. Bryan Schouten werd met de tweeentwintigste tijd de best geklasseerde Nederlander, Jaimie van Sikkelerus zette de vijfentwintigste tijd op de klok.

FIM Superstock 1000:
Riccardo Russo heeft zaterdagmiddag de pole weten te behalen. Danny de Boer en Wayne Tessels wisten zich met een achtste en tiende tijd binnen de top tien te kwalificeren. Nigel Walraven en Rob Hartog lieten de drieëntwintigste en zesentwintigste rondetijd noteren.

European Junior Cup:
De Fransman Dorian Lavilla vertrekt zondag vanaf de pole. Djim Ulrich kwalificeerde zich als veertiende.

Races

World Superbike Race 1:
Jonathan Rea heeft zaterdagmiddag de eerste WorldSBK race van het weekend gewonnen, voor Chaz Davies en Nicky Hayden. Michael van der Mark kwam helaas in de voorlaatste ronde, op een tweede plaats rijdend, ten val.

World Superbike Race 2:
Jonathan Rea heeft zondagmiddag ook de tweede World Superbike race op zijn naam geschreven. De Brit was in een nat gestarte en droog gefinishte race, waarin alle rijders binnen kwamen voor een bandenwissel, het snelst voor teamgenoot Tom Sykes en Michael van der Mark.

World Supersport:
Kyle Smith heeft zondag in Assen de in twee delen verreden race gewonnen. De Brit was in de race, die stilgelegd werd vanwege een stevige regen – en hagelbui, het snelst voor Gino Rea en Kenan Sofuoglu. Bryan Schouten werd zeventiende. Jaimie van Sikkelerus kwam in de derde ronde na de herstart ten val en moest de wedstrijd verlaten.

FIM Superstock 1000:
Raffaele de Rosa is zondagmiddag winnaar geworden van de twee keer opnieuw gestarte wedstrijd, voor Jeremy Guaroni en Ruben Rinaldi. Wayne Tessels (7) en Rob Hartog (10) wisten binnen de top tien te finishen. Danny de Boer (mechanisch probleem) en Nigel Walraven (valpartij met handblessure als gevolg) haalden de finish niet.