WSBK Aragon


KNMV - 02 april, 2016

Het World Superbike kampioenschap ging dit weekend verder op het Motorland Aragon in Spanje.
Michael van der Mark kwam tijdens de kwalificatie helaas ten val, bleef ongedeerd maar moest vanaf de elfde plaats starten.
Ook in de eerste race op zaterdag ging het mis, onderuit in de zesde ronde en DNF voor de Nederlander.
In de tweede race op zondag ging het iets beter, maar door technische problemen zat er niet meer in dan de zevende plaats.

Kwalificaties

De Britse Kawasaki rijder Tom Sykes start de beide WorldSBK races vanaf de pole, voor de Pata Yamaha coureurs Sylvain Guintoli en Alex Lowes. Michael van der Mark ging in de laatste minuten van de training onderuit en kwam daardoor niet verder dan een elfde startpositie.

Race 1

Chaz Davies is zaterdag winnaar geworden van de eerste race van het weekend. Achter de Ducati coureur kwamen Jonathan Rea en Tom Sykes als tweede en derde over de finish. Michael van der Mark kwam in de zesde ronde op de zesde plaats rijdend ten val.

Race 2

Ducaticoureur Chaz Davies heeft ook de tweede race op zijn naam geschreven. De Brit hield zijn landgenoten Tom Sykes en Jonathan Rea achter zich. Michael van der Mark kwam na een moeilijke race (met technische problemen) als zevende over de finish.

Tussenstand Wereldkampioenschap

In het kampioenschap gaat Jonathan Rea nog altijd ruim aan de leiding met 26 punten voorsprong. Chaz Davies neemt na zijn dubbele overwinning de tweede plaats over van Tom Sykes. Michael van der Mark staat op de vierde plaats met 74 punten.