World Superbike Italië


KNMV - 29 april, 2016

De Motul Italian Round van het World Superbike kampioenschap was op het circuit van Imola.
Michael van der Mark had moeite om tijdens de trainingen de juiste afstelling te vinden en kwalificeerde zich als elfde.
Tijdens de races ging het beter, maar meer dan een zevende en negende plaats zat er dit weekend niet in.

Vrije trainingen

Michael van der Mark had op vrijdag problemen met het vinden van de juiste afstelling en daardoor zat er niet meer in dan een veertiende tijd. Het Honda WorldSBK team werkt er hard aan om de setup van de motor goed te krijgen voor de kwalificaties en de eerste race op zaterdag.

Kwalificatie

World Superbike:
Chaz Davies vertrekt dit weekend vanaf de pole in de twee te verrijden World Superbike races. De Ducati coureur was zaterdagochtend in de kwalificatie het snelst voor teamgenoot Davide Giugliano en Jonathan Rea. Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde.

Superstock 1000:
Roberto Tamburini vertrekt zondag vanaf de pole, voor Leandro Mercado en Marco Faccani. Rob Hartog kwalificeerde zich als vierentwintigste, Wayne Tessels kwam niet verder dan de dertigste tijd.

Race 1

World Superbike:
De vanaf pole vertrokken Chaz Davies is zaterdag winnaar geworden van de eerste World Superbike race van het weekend. De Ducati coureur kwam na achttien ronden als eerste over de finish, voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Michael van der Mark werd zevende.

Superstock 1000:
De Argentijn Leandro Mercado heeft zondagmiddag de race gewonnen, voor de Italianen Kevin Calia en Raffaele de Rosa. Rob Hartog kwam na veertien ronden als twintigste over de finish, Wayne Tessels werd tweeëntwintigste.

Race 2

World Superbike:
Chaz Davies is zondagmiddag ook winnaar geworden van de tweede World Superbike race van het weekend. Jonathan Rea en Tom Sykes werden net als zaterdag opnieuw tweede en derde, terwijl Michael van der Mark na een moeilijke race als negende de finish passeerde.