KNMV feliciteert trainers MXGP Academy


KNMV - 01 april, 2016

Na de kwalificaties op de eerste dag van de MXGP in Valkenswaard, organiseerden Youthstream en FIM Europe een persconferentie voor de MXGP Academy.

De KNMV heeft een samenwerkingsverband met MXGP Academy om gediplomeerde motorsporttrainers levelgewijs verder op te leiden. Afgelopen januari heeft een groep KNMV Gediplomeerde Motorsport Trainers (KGMT) deelgenomen aan een pilotworkshop op Sportcentrum Papendal. Na het volgen van de workshop en aansluitend met gunstig gevolg getoetst te zijn, zijn deze trainers uitgenodigd om in het weekend van de MXGP in Valkenswaard hun trainers Certificaat A in ontvangst te nemen. De certificaten werden uitgereikt door Martin van Genderen, de coördinator/trainer van de MXGP Academy.

Giuseppe Luongo van Youthstream is enthousiast over de voortgang van de trainers: “Deze jonge, goed opgeleide trainers zijn de toekomst en de basis voor de motorcross. Het opleiden van trainers heeft grote invloed op de ontwikkeling van onze sport”, aldus Giuseppe Luongo.
Ook Martin de Graaff, FIM Europe vice-president, wees op de positieve werking van de academie: “Het betrekken van trainers, coaches en ouders in de ontwikkeling van jonge atleten zoals motorcrossers is van groot belang”, verklaarde de Graaff.

De KNMV feliciteert alle trainers die geslaagd zijn, te weten:

Bas van den Berkmortel
Marcel Hartman
Bram van den Hoek
Erik van Klinken
Marielle de Mol
Martin van Munster
Arwald Nijland
Erwin Robins
Frank Rottier
George Strik
WillemJan van Werven
Dick Daalwijk
Carlo Hulsen
Thomas Tap
Geek Vullings
Mark Boot
Marco Super
Bryan Zuidinga