Motorstoet over veiliger Kooimeerplein


KNMV - 30 april, 2016

Het Kooimeerplein in Alkmaar is sinds half maart weer veiliger voor motorrijders.

Om bij dit gezamenlijke succes stil te staan ging de directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, Nancy Scheijven, vandaag bij de landelijk coördinator van de Motorrijders Actie Groep (MAG), Dirk de Jong, achterop de motor. Samen met motorrijders van MAG en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) reden zij een korte motortour waarbij het Kooimeerplein meerdere malen werd aangedaan. ‘Dankzij de intensieve samenwerking, gaat er niemand op dit verkeersplein meer onderuit’, aldus Wim Taal, bestuurslid van MAG.
 
Ondanks het slechte weer van de afgelopen tijd is het motorseizoen nu echt aangebroken. Een mooi moment om stil te staan bij het feit dat het Kooimeerplein weer veiliger is voor motorrijders. Afgelopen periode hebben zich aan de zuidoostelijke kwadrant van het Kooimeerplein verschillende ongevallen voorgedaan met motorrijders. Helaas was het lastig om de oorzaak van deze ongevallen te achterhalen. Er waren namelijk verschillende kleinere oorzaken, die in het wegbeeld nauwelijks opvielen. Na intensief overleg met de motorrijdersverenigingen MAG en KNMV en de politie Kennemerland paste Rijkswaterstaat half maart de wegmarkering deels aan en verwijderde een aantal oneffenheden uit het asfalt.
 
Om bij dit gezamenlijke succes stil te staan kwamen leden van de motorrijdersverenigingen MAG en KNMV samen met de directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord naar het Golden Tulip te Alkmaar om na een aantal korte toespraken een gezamenlijke motortour rondom Alkmaar en over het verkeersplein te maken. Nancy richtte zich tijdens haar speech op de motorrijders: ‘Ik hoop dat geen van jullie ooit nog onderuit gaat. Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat Rijkswaterstaat de schadeafwikkeling met de motorrijders snel en netjes afhandelt’.