MotoMe – aflevering 30


KNMV - 08 april, 2016

Africa Twin is in, met BMW GS’en naar Sauerland en de charme van Honda ‘s CB Four

Voor de gelegenheid hebben we een heimachine gehuurd, want MotoMe heeft weer een mijlpaal te slaan. Dit is alweer de dertigste aflevering van ons aller programma. En terwijl MotoMe voor eeuwig op internet te zien zal zijn, is dit de laatste keer dat MotoMe zondags en zaterdags (in de herhaling) op RTL7 te bewonderen zal zijn. De reden? Het presentatieduo Verhoeven & Overzee kan de roem van televisie niet meer aan. Politiebewaking en geblindeerde Hummers moesten er onlangs aan te pas komen om het vermomde tweetal in staat te stellen te genieten van hun dagelijkse Kapsalon XL met dubbele knoflook bij het aanpalende Shoarma Sfinx. ‘Je weet hoe het met Kurt Cobain en de premier van IJsland is afgelopen…’, aldus een tweet van het verbouwereerde duo vanuit MotoMe’s geheime doorzonwoning op de Maagdeneilanden.

In deze uitzending:
 
Honda Africa Twin: Spaans geglibber, Hollandse grip

Er is iets aan die Africa Twin. Alleen al uiterlijk weet hij een zeer gevoelige snaar bij complete volksstammen aan motorrijders te raken. Terwijl je juist enige scepsis zou verwachten onder straattoeristen jegens deze machine met een tamelijk hoge woestijnuitstraling. Hoe dan ook, nu al is Honda’s Africa Twin een regelrechte hit op de verkooplijsten. Aanvankelijk zou MotoMe hem in Zuid-Afrika rijden, toen in Corsica, maar uiteindelijk in het achterland van Málaga. Waarna we door de weersomstandigheden moesten uitwijken naar een zonovergoten… Bodegraven! Een wereldreiziger dus, die Africa Twin, zowel met als zonder DCT automaat.
 
Blauwe Plaat: verslingerd aan CB’s uit de seventies

Terwijl normale stervelingen altijd de ambitie hebben om hun winkelassortiment uit te blijven breiden, focust Blauwe Plaat Motoren van Marc Naaktgeboren zich louter op de Honda CB viercilinders van de jaren zeventig. Ja, de CB350, 400, 500, 550 en 750; wie is er niet groot mee geworden? Inmiddels huist het nieuwe pand in Veldhoven een assortiment machines en onderdelen om U tegen te zeggen, dus was het hoog tijd om Marc eens op een bezoek van MotoMe te vergasten. Geen betere dan Overzee, eigenaar van een CB250 uit 1973 en bovendien ook naakt geboren, om de Boulevard of Living Dreams te betreden.
 
BMW 800 & 1200 GS Adventures: hooggeveerd publiek!

Sjonge, wat een verademing om gewoon ouderwets weer eens een motor te pakken en naar een kil Sauerland af te reizen met een bockworst in je pens. Niks geen vijfsterren-gedoe, maar gewoon een beetje doordouwen. Althans, de machinerie, die was dan wel weer chique de luxe: de 800 en 1200 Adventures van BMW, waarvan de 1.2 liter al jarenlang de meest gewilde motor van Moeder Aarde en omstreken is. Maar waarom dan toch? Is de 1200 niet teveel overschat, de 800 juist onderschat?

Bron: MotoMe.