KNMV-vrijwilligers gedecoreerd


KNMV - 26 april, 2016

Op 26 april is KNMV-voorzitter Jan de Geus in Wijk bij Duurstede benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Niet ver daar vandaan, in de gemeente Neerijnen, werd Joop van Ommeren gedecoreerd.

De koninklijke onderscheiding aan de Jan de Geus werd uitgereikt door de heer Tjapko Poppens, burgemeester van Wijk bij Duurstede, de gemeente waar de KNMV-voorzitter sinds enkele jaren woont.

Lobbyist en belangenbehartiger

Vanaf 1981 is De Geus in diverse officialsfuncties actief en sinds 1995 heeft hij als bestuurslid van de KNMV ontelbare vrijwilligers in het zonnetje gezet. Nu was hij zelf aan de beurt bij de jaarlijkse lintjesregen. “Een belangenbehartiger pur sang, maar ook een man die de zelfstandigheid en slagkracht van de KNMV heeft bevorderd, mede door zijn werk als lobbyist, gevoed door een commerciële inslag”, luidt de samenvatting van de lovende woorden waarmee burgemeester Poppens de inzet van De Geus omschreef.

Getooid met de versierselen liet de kersverse Ridder in de Orde van Oranje-Nassau even later weten: ”De speech van de burgemeester ging niet over mij, maar over de KNMV. Toch ben je even emotioneel als je die zaal binnenloopt waar iedereen applaudisseert. Het werken voor de KNMV is nooit een straf geweest en dit lintje is dus voor de hele KNMV.”

De 63-jarige Jan de Geus, die al sinds 1971 lid is van de KNMV, zal na een periode van negen jaar op 1 juni a.s. de voorzittershamer neerleggen. 

Geluid, MX en techniek

Nog niet eens hersteld van een zware nieroperatie werd Joop van Ommeren in het stadhuis van Neerijnen in het zonnetje gezet. De 73-jarige inwoner van Ophemert werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn bestuurs- en vrijwilligerswerk voor de Hout en Bouwbond waren de hoofdaanleiding om hem een koninklijke onderscheiding toe te kennen.

Daarnaast heeft zijn rol als official bij de KNMV een bijdrage aan de voordracht geleverd. Joop was de man van het geluid die prompt als ‘Mister DBA’ werd aangeduid. Binnen de motorbond heeft Joop zich vele jaren verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger bij de motocross en de techniek.