Jack Middelburg-expo geopend


KNMV - 11 april, 2016

Op 9 april vond in Honselersdijk de feestelijke opening plaats van een tentoonstelling die is gewijd aan Jack Middelburg.

Familie, vrienden en oude relaties uit de racewereld waren op zaterdag 9 april in het Westlands Museum in Honselersdijk aanwezig bij de opening van een bijzondere tentoonstelling over het raceleven van Jack Middelburg.
Niemand minder dan ‘Witte Reus’ Wil Hartog was voor deze gelegenheid naar de geboortegrond van zijn oude rivaal gekomen, die in 1984 in Tolbert dodelijk verongelukte en een enorme leegte in de motorwereld achterliet. Hartog opende de tentoonstelling in stijl – zoals we van hem gewend zijn – met een persoonlijke speech, met humor en een traan. 

De speciale ruimte voor wisseltentoonstellingen is voor het eerst in gebruik genomen om de legendarische inwoner uit de regio te eren, nadat in 2014 een archievendag met Middelburg-beelden, in het gemeentehuis van Naaldwijk, veel reacties bij de lokale bevolking had losgemaakt.
Zo kunnen oude tijden herleven waarin Nederland een woordje meesprak in de eliteklasse van het WK wegrace. Beide 500cc motoren waarmee ‘Jumping Jack’ de GP’s van Assen (1980) en Silverstone (1981) heeft gewonnen, worden omringd door raceoveralls, helmen, trofeeën, memorabilia, foto’s, film- en videobeelden. Het mooi verzorgde materiaal is afkomstig uit diverse privécollecties, o.a. van Jacky Middelburg jr.

Belangstellenden, onder wie vele raceliefhebbers, kunnen tot en met 21 augustus terecht op deze tentoonstelling. Ze vinden er een chronologisch beeld van een beroemde zoon uit de vaderlandse motorwereld, die door de KNMV in 1980 werd geëerd met de Hans de Beaufortbeker. Op www.westlandsmuseum.nl vind je meer info en de openingstijden van deze bijzondere locatie tussen de kassen.