EK Jeugd en Quad Motocross in Slagelse – 9 en 10 april


KNMV - 08 april, 2016

Op 9 en 10 april 2016 is de eerste wedstrijd voor het EK Jeugd en Quad Motocross in het Deense Slagelse verreden.
In alle klassen (EMX65, EMX85 en EMX Quad) waren er goede resultaten van Nederlandse deelnemers.
Sem de Lange won de EMX65 klasse, voor Liam Everts (België) en Ivano van Erp.
Joe Maessen pakte de tweede plaats in de EMX Quad klasse, nadat Mike van Grinsven in de eerste race was uitgevallen.

Kwalificatie

Mike van Grinsven heeft de pole position weten te veroveren in de quad klasse. In de tijdtraining bleef de Heeschenaar Edgars Mengelis en de Nederlanders Ingo ten Vregelaar en Joe Maessen voor.

Ook in de kwalificaties van het Europees Kampioenschap 65cc/85cc zagen we de Nederlanders mooi voorin met een tweede en een derde plaats voor Sem de Lange en Ivano van Erp in de 65cc klasse en een derde plaats voor Kay Karssemakers in de kwalificatieheat van de 85cc klasse.

Race

EMX85:
De eerste race werd gewonnen door de Deen Rasmus Pedersen, voor Anton Nagy (Zweden) en Matias Vesterinen (Finland). In de tweede race was Anton Nagy de sterkste, voor zijn landgenoot Emil Jönrup (SWE) en Rasmus Pedersen. Overall winnaar was Anton Nagy, Rasmus Pedersen tweede en Emil Jönrup derde.

EMX65:
Liam Everts (België) won de eerste race, voor twee Nederlanders Ivano van Erp en Sem de Lange. In de tweede race was het Sem de Lange die de eerste plaats pakte voor Ivano van Erp en Liam Everts. De EMX65 overall winnaar was Sem de Lange, voor Liam Everts en Ivano van Erp.

EMX Quad:
In de eerste race viel Mike van Grinsven uit. De race werd gewonnen door Joe Maessen voor Edgars Mengelis (Letland) en Adrian Mangieu (Frankrijk). Edgars Mengelis won de tweede rave voor Mike van Grinsven en Joe Maessen. De eerste plaats overall ging naar Edgars Mengelis, gevolgd door Joe Maessen en Adrian Mangieu.