Dutch Masters of Motocross Mill


KNMV - 07 april, 2016

Ook het deelnemersveld voor de Dutch Masters of Motocross in Mill is supersterk.

Bekijk nu het Aanvullend Reglement en het tijdschema.

En de (per 20 april geupdate!) deelnemerslijsten:
Deelnemerslijst 85cc
Deelnemerslijst 125cc
Deelnemerslijst MX1
Deelnemerslijst MX2

Op 24 april krijgt de succesvolle eerste wedstrijd om de Dutch Masters in Axel een vervolg op circuit de Kuilen in Mill. Er komt een sterk internationaal deelnemersveld naar Mill, dat wordt aangevoerd door tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings.

Het is lang geleden dat we Herlings in zo’n goede vorm over de circuits hebben zien gaan. Verschillende blessures zorgden ervoor dat de crosser uit Elsendorp het moeilijk had om het niveau van 2014 terug in handen te krijgen. Na een goede winter staat hij er weer en kan het publiek in Mill een volle dag genieten van de superieure rijstijl van ’the Bullit’. Naast Herlings zullen ook Davy Pootjes, Jorge Prado en Josiah Natzke van het Red Bull KTM Factory team aan de start komen.

Net zoals in Axel is ook in Mill de MX2 klasse super sterk. Veel Grand Prix teams hebben ervoor gekozen om het hele kampioenschap te rijden. Achter Herlings staat Aleksandr Tonkov van het Wilvo Standing Construct Yamaha team op een tweede plaats in de tussenstand. Tonkov kent de weg in het zand en zal voor niets anders gaan dan het podium in Mill. Ook Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing komt naar Mill met Max Anstie, Thomas Covington, Conrad Mewse en Yentel Martens. Het HSF Logistics Motorsport team rijdt een thuiswedstrijd in Mill. Na zijn sleutelbeenbreuk van in Valkenswaard is Brian Bogers samen met zijn teammaten Calvin Vlaanderen, Roberts Justs en Max Engelen weer terug in Mill. Ook het Monster Energy Kawasaki Factory team met Petar Petrov en Hunter Lawrence gaan op jacht naar succes op het zware zandcircuit. Het Kemea Yamaha team zal Brent van Doninck moeten missen in Mill, maar ook de Fransman Benoit Paturel heeft in voorgaande wedstrijden laten zien dat hij het zandrijden goed beheerst en is zeker een podium kandidaat in Mill.
 
Naast de fabrieksteams staan ook de Nederlandse rijders op scherp om in Mill iets te laten zien. Na de eerste wedstrijd staan er slechts vijf Nederlanders in de top twintig, dit bewijst maar eens hoe sterk het deelnemersveld dit jaar is in de Dutch Masters of Motocross: 1 Jeffrey Herlings, 5 Bas Vaessen, 14 Brian Bogers, 15 Freek van der Vlist en 19 Lars van Berkel.

In de MX1 klasse zal Honda fabrieksrijder Evgeny Bobryshev zijn leidersplaats in het kampioenschap gaan verdedigen in Mill. Bobryshev kent tot op dit moment een sterk seizoen en staat op een derde plaats in het wereldkampioenschap MXGP. Het Nederlandse publiek keek in Axel uit naar de terugkeer van Glenn Coldenhoff in het kampioenschap. Helaas kon Glenn vanwege een blessure niet in actie komen. Gelukkig is hij er in Mill wel bij en kan het publiek genieten van zijn soepele rijstijl. Coldenhoff begint weer fitter te worden en liet in de tweede manche van de GP in Valkenswaard zien dat hij bij de beste MXGP-rijders hoort van dit moment. Na Axel staan er zeven Nederlandse rijders in de top twintig: 7 William Saris, 9 Mike Gijsbertsen, 10 Rick Satink, 11 Rick Folkers, 14 Ceriel Klein Kromhof, 17 Marc de Reuver en 18 Heiki Laing.

Naast de MX1 en MX2 klasse komen ook de 125cc en 85cc, vol met talenten, aan de start in Mill. De trainingen beginnen om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer om 12:00 uur vallen.

Bron: www.dutchmastersofmotocross.com