WSBK Spanje


KNMV - 19 september, 2015

De strijd om het World Superbike kampioenschap gaat dit weekend verder in het Spaanse Jerez.
Ook de EK Superstock 1000 en 600 klassen en de European Junior Cup komen aan de start.
Michael van der Mark werd derde in de eerste WSBK race, waarin Jonathan Rea voldoende had aan zijn vierde plaats om wereldkampioen te worden.
n de tweede race ging Van der Mark, op de vierde plaats rijdend, onderuit, wist de motor weer op te pakken en finishte alsnog als dertiende.

Kwalificaties

WSBK:
Tom Sykes vertrekt zondag vanaf de pole. De Kawasaki coureur was tijdens de kwalificatie het snelst voor teamgenoot Jonathan Rea en Niccolò Canepa. Michael van der Mark kwalificeerde zich op een mooie vierde plaats.

EK Superstock 1000:
Roberto Tamburini heeft zaterdagmiddag de snelste tijd laten noteren tijdens de kwalificatie. De BMW coureur was het snelst voor Ricardo Russo en Rafaele de Rosa. Wayne Tessels werd met de twintigste tijd de best geklasseerde Nederlander, Tony Coveña moest genoegen nemen met een teleurstellende dertigste rondetijd.

EK Superstock 600:
Michael Ruben Rinaldi vertrekt zaterdagmiddag vanaf de pole. De Italiaan was zaterdagochtend het snelst tijdens de kwalificatie voor Augusto Fernandez en Alex Bassani. Bryan Schouten kwalificeerde zich als twaalfde, Rob Hartog als twintigste.

Race

WSBK Race 1:
Tom Sykes heeft de eerste World Superbike race van het weekend gewonnen, voor Chaz Davies en Michael van der Mark. Jonathan Rea finishte als vierde, een positie die voldoende was om de wereldtitel binnen te halen.

WSBK Race 2:
Chaz Davies won de tweede race, voor Jordi Torres en Ron Haslam. Michael van der Mark ging onderuit toen hij op de vierde plaats reed. Hij pakte de motor weer op en kwam alsnog als dertiende over de finish.

EK Superstock 1000:
Roberto Tamburini heeft race gedomineerd en houdt daarmee kans op de titel. Hij hield Raffaele de Rosa en leider in de titelstrijd Lorenzo Savadori achter zich. Wayne Tessels was de beste Nederlander met de 18e plaats, Tony Covena werd 21e.

EK Superstock 600:
Michael Ruben Rinaldi heeft de wedstrijd op zijn naam geschreven. De Italiaan kwam zaterdagmiddag na veertien ronden als eerste over de finish voor Augusto Fernandez en Davide Stripe. Rob Hartog werd op de negende plaats de best geklasseerde Nederlander, Bryan Schouten werd als zestiende afgevlagd, net buiten de punten.

European Junior Cup:
Xavier Pinsach heeft zijn thuiswedstrijd gewonnen. De Spaanse wildcardcoureur kwam in de laatste ronde van een in twee delen verreden race voorbij aan Emanuela Pusceddu. Javier Orellana had aan een derde plaats genoeg om de titel veilig te stellen. Nederlander Jaimie van Sikkelerus pakte twee punten met de veertiende plaats.