Vijfde overwinning voor Vermeulen in Spa Francorchamps?


KNMV - 03 september, 2015

Na vijf wedstrijden van de BeNeCup Supermoto strijkt het kampioenschap aanstaande zondag neer in het Belgische Spa Francorchamps. Vele rijders vinden het circuit helemaal het einde en zullen dan ook enthousiast afreizen naar deze wedstrijd.

In de prestigeklasse wist Devon Vermeulen tot nu toe vier van de vijf wedstrijden te winnen. Vermeulen heeft zijn zinnen duidelijk op de BeNeCup-titel gezet en staat voor aanvang van de wedstrijd in Spa 43 punten voor op Romain Kaivers. Kaivers is een jong Belgisch talent die voor eigen publiek natuurlijk iets wil laten zien. Omdat Kevin Vieillevoye niet van start ging in Enter verloor hij de aansluiting met de twee leiders en kijkt nu tegen een achterstand aan van 125 punten. Daarnaast wist Sebastien Bouillon het gat tot aan Vieillevoye te dichten en staat nu met hetzelfde aantal punten op een gedeelde derde plaats. Renzo van der Hoek staat slechts zeven punten achter op de twee Belgen en gaat er in Spa voor om punten goed te maken. Een rijder die wellicht voor een verrassing kan gaan zorgen is Jaimie van Sikkelerus. De rijder uit Akersloot behoort tot de snelste supermotorijders van Nederland maar geeft dit jaar de voorkeur aan het wegracen. Vorig jaar won van Sikkelerus glansrijk de laatste wedstrijd in Lelystad en zal ook aankomend weekend het beste van zijn kunnen willen laten zien.

Euro’s

Bij de euro’s domineert Romain Requier het kampioenschap, hij heeft op dit moment een voorsprong van 39 punten op Maxime Godeau. Voor de wedstrijd in Enter was het Adrien Clarival die de tweede plaats in de tussenstand in handen had. Omdat hij in de eerste manche niet tot scoren kwam en in de tweede manche slechts elfde werd, wist Godeau hem te passeren en kijkt hij nu tegen een achterstand aan van 17 punten op zijn landgenoot. De zege in Enter ging verrassend naar Michael Lacroix. Uiteraard zal de Belg dit staaltje in Spa willen herhalen waardoor de altijd spannende euro klasse interessant zal zijn om te volgen. Beste Nederlander in de euroklasse is Bart Daalhuizen op een vijfde plaats.

Nationalen

Maikel van der Zanden domineert tot op dit moment de Nederlandse nationale klasse. Met een voorsprong van 90 punten is hij hard op weg om de titel in deze klasse in de wacht te gaan slepen. Roelof van der Wal staat op een tweede plaats en heeft op zijn beurt weer een voorsprong van 35 punten op Oege de Jong.  In de Belgische nationale klasse is Jonathan Gaspar de sterkste en heeft een voorsprong van 57 punten. Maxime Ninane en Florian Catrice staan op een gedeelde tweede plaats. Catrice is de man in vorm want hij wist twee geleden zijn derde zege van dit seizoen te pakken. We zijn benieuwd of hij er een vierde zege oprij aan toe kan voegen!
 
Om 10.15 uur zal de eerste wedstrijd van start gaan en de start van de superfinale staat om 17.05 uur gepland. De hele dag door krijgt u spannende supermoto wedstrijden te zien waarbij er in alle klasse gestreden wordt voor de punten!
 
Adres circuit:
Route du Circuit, 51
4970 Stavelot
(E42, sortie 11)
 
De entree is vanaf 16 jaar 5 euro per persoon.