Tweede editie van memorialrit ‘Ride to Remember’


KNMV - 07 september, 2015

Na een geslaagde editie van de eerste herinneringstocht ‘Ride to Remember’, waarbij Britse motorrijdende veteranen oorloggraven bezochten in en rond Arnhem, zal deze tocht op 18 september 2015 opnieuw plaatsvinden. Bijzonder is dat de toerrit op de KNMV-toerkalender is geplaatst. Daardoor kunnen geïnteresseerden de Ride to Rember-rit op een andere dag zelf ook rijden.

Arnhem en omgeving staat in de maand september in het teken van herdenken. Vorig jaar werd de KNMV benaderd door de British Legion Holland Branch om een toertocht te maken langs kleine begraafplaatsen waar Britse Airborne-soldaten liggen die zijn omgekomen tijdens de terugtocht over de Rijn na het mislukken van Operatie Market Garden. De deelnemende Arnhem Riders, Britse motorrijdende veteranen, legden op de graven een ‘poppy’ en een ‘rememberance cross’ neer om zo hun gevallen collega’s te eren. Dit zal dit jaar opnieuw plaatsvinden.

Toertocht downloaden

De tocht die is uitgezet door leden van M.C. de Rijnridders, is gratis beschikbaar voor geïnteresseerden. Download hier de route (GPX-bestand) en bekijk het document waarin de ligging van de graven is opgetekend.