Titelstrijd ONK motocross nog onbeslist


KNMV - 23 september, 2015

De titels om het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross zijn tijdens de voorlaatste wedstrijd op circuit de witte Ruysheuvel in Oss nog aan niemand vergeven.

De rijder die hier het dichtst bij in de buurt kwam was Rick Elzinga in de 85cc. Elzinga bleef met tweemaal een tweede plaats op vier punten steken. Omdat zijn grootste belager in de strijd om de titel, Loeka Thonies uit Boekel, ook goed scoorde  met een 3-3 in de manches, moet Elzinga nog tot 11 oktober in Mill wachten om de titel te kunnen pakken. Grote winnaar in Oss was thuisrijder Raivo Dankers. Zijn allereerste optreden op dit circuit wist hij gelijk om te zetten in twee klinkende manche-overwinningen. Tevens klimt Dankers hiermee naar een derde plaats in de tussenstand.??

De Brit Conrad Mewse schreef met 2-3 in de manches de 125cc-klasse op zijn naam. De KTM Factory Junior wordt hiermee de nieuwe leider in het ONK. De snelle Belg Jago Geerts won op overtuigende wijze de tweede manche en omdat hij in de eerste manche vijfde was geworden mocht hij aan het einde van de dag als tweede plaats nemen op het podium. De Spanjaard Ruben Fernandez liet in de eerste manche een sterke indruk achter door de manche te winnen. In de tweede manche vocht hij opnieuw goed mee in de kopgroep maar kwam toen ten val en kwam daardoor niet verder dan een vijfde plaats, wat hem in het dagklassement een derde plaats opleverde. Roan van de Moosdijk werd de beste Nederlander met een vijfde plaats in het dagklassement (4-6).

??In de MX2-klasse zette Damon Graulus met een dubbele manchezege een belangrijke stap richting de titel. In Oss reed Freek van der Vlist ijzersterk en kwam in beide manches als tweede over de finish. De Brit Ben Watson mocht met een 4-3 in de manches als derde het podium beklimmen. Lars van Berkel die samen met Damon Graulus aan het knokken is voor de titel werd vandaag derde en zevende. Met alleen de wedstrijd in Mill nog te gaan kijkt de rijder uit Veghel tegen een achterstand aan van tien punten op Graulus.
 
In de MX1-klasse kregen we met Nathan Watson een verrassende winnaar. De rijder uit van het Red Bull Ice One Husqvarna Factory Team schreef beide manches op zijn naam en bleef hiermee in zowel de eerste als de tweede manche Ken de Dycker voor. Nadat Marc de Reuver dit jaar nog geen enkele ONK had gereden in verband met een zware rugblessure maakte hij vandaag een hele sterke comeback door met een 4-3 in de manches op een derde plaats te eindigen in het dagklassement. William Saris is de nieuwe leider in het kampioenschap nadat Ceriel Klein Kromhof in de tweede manche met mechanische problemen de wedstrijd moest verlaten en hierdoor niet tot scoren kwam. Het verschil tussen beiden is slechts twee punten waardoor het op 11 oktober in Mill nog alle kanten op kan.
 
De laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap, waar alle kampioenen bekend zullen worden, wordt op zondag 11 oktober verreden op circuitpark de Kuilen in Mill. Klik hier voor alle uitslagen van het ONK in Oss.
 
Op de website www.onk-motocross.nl zijn onder de knop tussenstanden alle bijgewerkte tussenstanden te bekijken!