Superbikes at Sea op Circuit Park Zandvoort bijna van start


KNMV - 24 september, 2015

Nog maar even en de motoren zullen weer ouderwets ronken op het circuit van Zandvoort. Na 18 jaar worden er weer officiële motorraces gehouden! Op 26 en 27 september staat het nieuwe evenement, onder auspiciën van de KNMV, Superbikes at Sea op het programma.

Zowel rijders op het hoogste niveau voor het Belgisch-Nederlands wegracekampioenschap (BeNeCup), als ook de verschillende cupklassen strijden om de podiumplaatsen. Cecile van Hattem, organisator van Superbikes at Sea, voorspelt spannende races: “Het einde van het raceseizoen nadert en in de meeste klassen blijft het spannend wie het kampioenschap gaat winnen. Dus we hopen op veel publiek om de rijders aan te moedigen.”

Internationale klasse

Een van de klassen die op het programma staat is de Honda Moriwaki 250 Junior Cup. In deze klasse, ondersteund door de KNMV en opgezet om jong talent (12-16 jaar) door te laten groeien naar internationaal niveau, zie je een veelheid aan nationaliteiten aan de start verschijnen. Van Nederlands tot Frans, Fins, Hongaars, maar ook rijders uit landen als Turkije en Brazilië.

Ook de KTM RC Cup is een klasse waarin jong talent de kans krijgt om op een laagdrempelige manier te proeven aan de racesport. Deze klasse staat onder de bezielende leiding van Arie Vos en KNMV-trainer Joey Litjens. Aangezien het bloed kruipt waar het niet gaan kan, wil oud-coureur Arie zelf ook nog wel eens meerijden in de KTM RC Cup. Zo ook op Zandvoort tijdens Superbikes at Sea.

Stuntrijder Jeremy Vonk

Superbikes at Sea biedt een breed raceprogramma, met naast de races voor de BeNeCup, KTM RC Cup en de Honda Moriwaki Cup, ook de Dutch Ducati Dealer Cup (3DCUP). Deze amateurklasse waarin enkel Ducati-motoren deelnemen, viert in 2015 haar tiende jubileum. Tijdens het pauzeprogramma zien we nog een Ducati: stuntrijder Jeremy Vonk toont dan op de Ducati 899 Panigale zijn adembenemende stuurmanskunsten.

Kijk voor meer informatie op www.superbikesatsea.nl.