Bendsneyder wint Red Bull Rookies Cup!


KNMV - 12 september, 2015

Op het circuit van Misano heeft Bo Bendsneyder op magistrale wijze de
Red Bull Rookies Cup 2015 veroverd.

Bendsneyder is de eerste Nederlander die de prestigieuze Red Bull Rookies Cup op zijn naam weet te schrijven. In Italië behaalde de 16-jarige Rotterdammer zijn achtste overwinning van het seizoen ten koste van de Spanjaard Raul Fernandez en de Japanner Ayumu Sasaki. Robert Schotman (9e) en Walid Soppe (15e) maakten het oranje succes compleet door eveneens in de punten te rijden.

Ondanks een achterstand van 52 punten was Fabio Di Giannantonio de enige die Bendsneyder nog kon bedreigen met drie races voor de boeg. Terwijl de klassementsleider vanaf de pole mocht vertrekken, startte zijn Italiaanse rivaal vanaf de negende plaats, maar dat belette hem niet om na vier ronden de aanval op Bendsneyder te openen. Het ging hard tegen hard, waarbij de kleine Italiaan op de rechte stukken duidelijk voordeel had ten opzichte van de lange Nederlander.   

In de tiende ronde (van in totaal zeventien) maakte Di Giannantonio een fout en kwam ten val, waardoor de titel automatisch voor Bendsneyder was. De Nederlander moest de laatste ronden nog stevig aan de bak om Fernandez, Sasaki en Garcia voor te blijven, maar met een paar snelle slotronden onderstreepte hij zijn suprematie in deze merkenklasse voor jong racetalent. “Het was geen gemakkelijk race, ik moest heel hard pushen, maar ik was bereid om diep te gaan voor de overwinning”, aldus Bendsneyder die zijn winnaarsmentaliteit weer op schitterende wijze liet gelden.

Onder de eerste landgenoten die hem op het circuit van Misano konden feliciteren waren zijn trotse vader Steven, Arie Molenaar en KNMV-bondscoach Barry Veneman. Laatstgenoemde heeft een groot deel van de begeleiding van Bendsneyder voor zijn rekening genomen.