Opnieuw overleg met Rijkswaterstaat over Kooimeerplein


KNMV - 21 september, 2015

Op maandag 7 september is er wederom een motorrijder onderuit gegaan op het Kooimeerplein in Alkmaar. De motorrijder raakte daarbij gewond. Voor zowel de KNMV als de MAG is dat het zoveelste teken dat het plaatsen van waarschuwingsborden alleen niet voldoende is. Beide belangenorganisaties gaan donderdag opnieuw met Rijkswaterstaat (RWS) in gesprek.

RWS gaf in juni in een gesprek met zowel de KNMV als de MAG al toe dat alleen het plaatsen van waarschuwingsborden bij het inmiddels beruchte verkeersplein niet volstaat. Er is sprake van een keten aan oorzaken van de motorongevallen op het Kooimeerplein zoals slechte belijning, een ongelijkheid in het wegdek, glad ogende reparatievlakken die motorrijders van hun rijlijn doen afwijken etc. Rijkswaterstaat zei in dat gesprek toe om met een plan van aanpak te komen waarin zoveel mogelijk onderdelen van de keten aan oorzaken worden hersteld. Aanstaande donderdag wordt dat plan van aanpak besproken met de KNMV en de MAG.

Hoofd Verkeer en Opleidingen Arjan Everink: “We zullen donderdag hameren op de voorgestelde maatregelen om het verkeersplein weer veilig te maken voor motorrijders. Dat het anders moet is duidelijk.”