MotoMe aflevering 18: warmbloedige motorsensatie


KNMV - 04 september, 2015

MotoMe is terug van zomerreces! In de 18e aflevering staan je onder meer baskische baarden, tropische Guzzi’s en een knee down met de Harley Davidson LiveWire te wachten.

Wielen, golven, baarden, bier en bikes in Biarritz

Vroeger had je de MotoRAI en de TT als jaarlijkse motorhoogtepunten. Tegenwoordig staat ieder weekend bol van de meer of minder succesvolle motor’events’. Een ‘one in a million’ gouden greep is het evenement Wheels & Waves in Biarritz, Frans Baskenland. Door een perfecte timing, geniale (of liever: geen) inhoud, luxe ambachtelijkheid, supersfeer en bakken mazzel is Wheels & Waves als een komeet uitgegroeid tot ‘the happening to be’ voor zowel Jean met de Pet als iedere motorfabrikant. Wij erheen, allez allez. Zonder paraplu.

Mandello del Lariekoek?

Als de 91-jarige Overzee senior zich laat ontvallen: ‘Goh, Moto Guzzi, bestaat dat nog?’, dan wordt het serieus tijd het immer prachtige Mandello del Lario aan te doen. Een drieluikje over Moto Guzzi trappen we af met een test van de dikste kanonnen, de 1400 cc Touring SE en Audace dragrace-achtige. Om te ontdekken of het 94-jarige inderdaad nog over jeugdig elan en bestaansrecht beschikt.

Le Petit Café Raceur

Als we al een tip van de sluier mogen oplichten inzake Wheels & Waves is het wel het motto: ‘het maakt geen fuk uit wát je rijdt, áls je maar rijdt’. En daarom beklommen we de Frans-Chinese creatie Mash Café Racer, een 125 cc viertakt met 12 pk en een uiterlijk om op te vreten, zolang je op gepaste afstand blijft. De vraag: lacht de wereld je nu toe of uit? En rijdt het een beetje?

Harley-Davidson LiveWire revisited: op circuit!

Zie de maan scheen door de bomen toen we vorig jaar begin december in Miami al mochten proeven aan de Harley-Davidson LiveWire, de zo revolutionaire elektromachine uit Milwaukee. Toen hadden we het sterke vermoeden dat deze Harley wel eens een prima stuurfiets zou kunnen zijn die een plek zou kunnen verdienen in de Dolomieten of Alpen. Omdat er in Florida uiteraard een grote schaarste is aan bochten, hebben we de LiveWire op het circuit van Lelystad laten parkeren om onze aanvankelijke vermoedens over stuureigenschappen eens keihard op de proef te stellen.

Bekijk aflevering 18

https://youtube.com/watch?v=kvSdpzpHpZI%3Frel%3D0