Kevin Orgis kampioen Moriwaki 250 Junior Cup


KNMV - 28 september, 2015

Kevin Orgis werd zondag de gevierde man in de Moriwaki 250 Junior Cup. De Duitser pakte tijdens Superbikes at Sea op Circuit Park Zandvoort twee raceoverwinningen en stelde daarmee de titel veilig.

Voor het eerst in 18 jaar, werd er een internationaal motorrace verreden op het circuit van Zandvoort. De weersomstandigheden waren perfect en dat was ook zichtbaar in de snelle ronde tijden die de jonge talenten neer zetten. Omdat er nog drie rijders in aanmerking kwamen voor het kampioenschap, Kevin Orgis #44, Victor Steeman #20 en Sander Kroeze #36, was de spanning in de pitbox duidelijk voelbaar. Sander Kroeze ging hier ogenschijnlijk het beste mee om en hij pakte dan ook pole op zaterdag na de tweede kwalificatie. Naast hem op de eerste startrij waren het Maté Laczko en Victor Steeman. Kevin Orgis, de leider in het kampioenschap, startte als 4e.

Race 1

De eerste race startte onder een strak blauwe lucht en het was Kevin Orgis die de leiding wist te pakken. In de 2e ronde ging het echter voor een aantal coureurs mis. Een tweetal valpartijen waarbij motoren en rijders op de baan lagen zorgde voor een rode vlag.

Gelukkig viel het allemaal mee en dat zorgde ervoor dat de race snel herstart kon worden. Kevin Orgis was de hele race in een zware strijd gewikkeld met Sander Kroeze voor de koppositie. Uiteindelijk was het Kevin Orgis die het zwart wit geblokt met een miniem verschil als eerste passeerde. Victor Steeman mocht mee naar het podium voor de 3e plaats met achter hem, Peetu Paavilainen #12 en Leon Orgis #45 maakten de top 5 compleet.

Met deze overwinning stelde Orgis de titel definitief veilig waarmee hij zich van een startbewijs voor de Red Bull Rookies Cup-selectiedagen verzekerde. De strijd om het tweede en derde plaats in het kampioenschap moest beslist worden in de tweede en tevens laatste race van het seizoen. Victor Steeman had hierbij voor aanvang van race 2 een voorsprong van drie punten.

Race 2

Ook in race 2 waren het Kevin Orgis, Sander Kroeze en Victor Steeman die aan het vechten waren voor de leiding. Het trio voerde een bikkelhard gevecht met uiteraard de tweede plaats in het kampioenschap als inzet. De race werd wederom door Kevin Orgis gewonnen en hij sloot daarmee een perfect seizoen af met een dubbele overwinning. Sander Kroeze pakte de 2e plaats en hiermee de tweede plaats in het kampioenschap voor Victor Steeman die derde werd.

Voor Sander Kroeze was er uiteindelijk nog een bijkomend succes toen duidelijk werd dat hij door de rijderscoaches en het management van de Moriwaki Cup op basis van zijn prestaties over het gehele seizoen, op en naast de baan, geslecteerd was voor het tweede ticket voor de Red Bull Rookies Cup-selectiedagen.