Kevin Mijwaart kampioen Yamaha R125 Cup


KNMV - 15 september, 2015

Met nog één wedstrijd voor de boeg is Kevin Mijwaart de nieuwe kampioen in de GAMMA-Yamaha 125 Cup. Op het circuit De Landsard in Eindhoven had Mijwaart voldoende aan de derde plaats in de eerste race om de titel veilig te stellen.

De 16-jarige coureur uit Almere – die pas voor het tweede seizoen actief is in de GAMMA-Yamaha 125 Cup – was na afloop ontzettend blij dat het zover was. “Voor de eerste race was ik behoorlijk zenuwachtig. De titel kon mij bijna niet meer ontgaan, maar het blijft een mechanische sport. Daarnaast wist ik niet wat het weer ging doen. Eigenlijk ben ik nooit nerveus voor een race, maar vandaag was het toch anders. Je kunt kampioen worden en dat geeft toch een ander gevoel.”

Vorig jaar was Mijwaart de rookie met zijn vierde plaats in het eindklassement en liet hij al zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. Mijwaart was dit seizoen de meest constante rijder. Met maar liefst acht overwinningen uit 26 races is hij de terechte kampioen. Wat zijn raceplannen voor 2016 zijn weet de VMBO-scholier nog niet. Het liefst wil hij nog een jaar gaan racen in de GAMMA-Yamaha 125 Cup om zo meer ervaring op te kunnen doen. Daarnaast zal er veel afhangen hoe het financiële plaatje eruit gaat zien om een overstap naar een andere race klasse te kunnen maken.