Item Hart van Nederland over diefstal motoren Cuppen


KNMV - 21 september, 2015

John Cuppen is er kapot van. Onlangs werden bij hem thuis twee motocrossmotoren vanuit de garage gestolen. In Hart van Nederland deed de sporter zijn verhaal. Namens de KNMV kwam Mario Pieterse aan het woord.

Bekijk hier het item terug.

De KNMV maakt zich zorgen over het toenemend aantal diefstallen van wedstrijdmotoren. Topsportcoördinator Mario Pieterse: “Aangezien het de zoveelste diefstal is in een lange reeks dit jaar is het tijd voor extra alertheid”, zegt Mario van de KNMV. “Het is gewoon heel moeilijk voor veel motorcrossers om alle motoren goed veilig op te bergen. Dieven, het lijken wel professionele bendes, kunnen als ze echt willen overal crossmotoren jatten. Het gebeurt soms zelfs op circuits. Maar we willen toch crossers oproepen weer net even wat scherper te zijn.”

Voor John Cuppen is de schade echter al geleden. De waarde van de buit bedraagt ongeveer 30.000 euro. Bij het ONK motocross in Oss verscheen Cuppen met een geleende motor aan de start: “Maar dat is niet ideaal. Die (motor) is niet afgesteld op mijn voorkeuren”, zo liet John voor de camera van Hart van Nederland weten.