Gouden Helm speedway in Veenoord


KNMV - 24 september, 2015

De Gouden JOPA Helm speedway op zaterdag 26 september in Veenoord belooft weer een groot spektakel te worden. Diverse (inter)nationale toppers staan aan de start. Onder hen het Oekraïnse talent Victor Trofimov, de winnaar van vorig jaar René Deddens en second best Danny Maaßen.

Laatstgenoemde is dit jaar voor het eerst fulltime prof bij de Engelse club Rye House en wil maar al te graag zijn kwaliteiten aan het Nederlandse publiek laten zien. Verder zijn er coureurs gecontracteerd uit Frankrijk, Denemarken en Polen. Samen met de Nederlandse rijders staan er dit jaar vijf nationaliteiten aan de start: met overtuiging een internationale wedstrijd! De Nederlandse coureurs zijn Henry van der Steen, Sjoerd Rozenberg, Henk Koonstra, Nick Lourens, Dirk Fabriek, Geert Bruinsma, Romano Hummel en Henk Bos. Bos drong vorig jaar door tot in de finale, gaat hem dat dit jaar opnieuw lukken?

In het bijprogramma staan er twee wedstrijden op het programma. In de Veenoord Bokaal komen de overige Nederlandse speedwayrijders aan bod. De groep bestaat uit coureurs die afgelopen jaar aan de Dutch Speedway League hebben deelgenomen. Voor deze coureurs is deze avond een mooie gelegenheid om zich voor een groot publiek in de kijker te rijden. Het jonge talent komt aan bod in de 125cc klasse, deze wedstrijd telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap.

De wedstrijden

Het programma start om 16.00 uur met een aantal voorseries om de Veenoord bokaal en de 125cc. Het avondprogramma en de wedstrijd om de Gouden Jopa Helm begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs. Klokslag 19.00 uur begint de Gouden Helm-wedstrijd met de eerste heat.

Entree

De kassa is vanaf 15.00 uur geopend en de entree bedraagt € 15,-. Kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 5,-. Het parkeren en het programmaboekje zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.speedwayveenoord.com.