De Dycker, Bengtsson en De Reuver aan start ONK motocross Oss


KNMV - 08 september, 2015

De MX1-klasse bij de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op zondag 20 september op de Witte Ruysheuvel in Oss zou weleens een hele spannende kunnen gaan worden. Ken de Dycker komt voor wedstrijdritme naar Oss, Filip Bengtsson wil weleens een ONK winnen en Marc de Reuver keert terug voor zijn eerste ONK-wedstrijd van dit seizoen.

Ken de Dycker van het Red Bull KTM Factory Team komt naar Oss om aan zijn vorm te werken voor de MX des Nations. Tijdens de Grand Prix van Duitsland brak hij zijn schouder en lag er na een operatie zo’n twee maanden uit. Omdat Kevin Strijbos ook vanwege een blessure uitviel binnen het Belgische MX des Nations Team benaderde teammanager Joel Smets Ken om hem te vervangen. Om toch in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk wedstrijdritme op te doen komt de Dycker naar Oss om zijn laatste wedstrijd voor de MX des Nations te rijden.
 
Naast de Dycker krijgen we nog een vaste waarde uit het wereldkampioenschap MXGP aan de start in Oss en dit is de snelle Zweed Filip Bengtsson van het 24MX Honda Racing Team. Bengtsson streed bij de vorige wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo voor de zege met Dean Ferris maar kwam toen net iets tekort om te kunnen winnen. Zoals we van Bengtsson gewend zijn zal hij in Oss opnieuw een poging wagen en het gevecht met o.a. Ken de Dycker zeker niet uit de weg gaan.
 
Regerend Nederlands Kampioen MX1, Marc de Reuver, zal in Oss voor de eerste keer dit jaar aan de start verschijnen in een ONK. De Reuver liep vlak voor de start van het seizoen een zware rugblessure op, wat het einde van zijn actieve motorcrosscarrière betekende. Toch wil de Reuver nog een aantal geselecteerde wedstrijden rijden en heeft hij besloten om in Oss aan de start te verschijnen. Hij is al een aantal weken aan het trainen en wist afgelopen zondag bij het Nederlands Kampioenschap MX1 in Axel een manche tweede te worden achter Ceriel Klein Kromhof.
 
Na vier wedstrijden staat Ceriel Klein Kromhof aan de leiding met een voorsprong van vijf punten op Dean Ferris en William Saris volgt op dertien punten. Zowel Klein Kromhof als Saris zullen het de Dycker, Bengtsson en de Reuver zeker niet cadeau geven waardoor het spannend belooft te worden in de MX1 klasse.
 
De trainingen in Oss beginnen 20 september om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 12:00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.onk-motocross.nl en op www.motorcluboss.nl.!