Britten gedenken oorlogsslachtoffers met motortoertocht


KNMV - 21 september, 2015

De Ride to Remember-toertocht vond dit jaar voor de tweede maal plaats. Een groep van 20 Britse veteranen van de Airborne-divisie, verenigd in de Arnhem Riders, reed op vrijdag 18 september middels een motortoertocht langs kleine oorlogsbegraafplaatsen gelegen langs de Rijn.

Bij iedere begraafplaats legden de deelnemers op de graven een herdenkingskruis met een zogeheten ‘poppie’, oftewel een klaproos neer. De poppies staan symbool voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, maar ook voor alle slachtoffers van oorlogen na die tijd.

De herinneringstocht ging van start bij het Gelredome alwaar de motorrijders uitgeleide werden gedaan door een ‘Pipes and Drums’-band. Als dank voor de medewerking ontving de KNMV vlak voor aanvang uit handen van Arnhem Riders-groepsleider Michael Cornish nog een ingelijste herinneringsbanner met daarop het logo van de veteranen motorclub. Onderweg genoten de Arnhem Riders nog van een door de KNMV verzorgde lunch. Na afloop waren de deelnemers aan de memorialrit unaniem enthousiast en spraken ze al van een traditie die volgend jaar zeker opnieuw gaat plaatsvinden.

Zelf de Ride to Remember-tocht rijden? Dan kan: download hier de route.