British Superbikes Assen: show(down) time!


KNMV - 09 september, 2015

Het TT Circuit Assen is het enige circuit buiten Groot Brittannië waar de British Superbikes haar tenten opslaat. Van 18 tot en met 20 september is het weer zo ver! Tijdens de British Superbikes zijn er ook races voor het ONK wegrace.

De volgende KNMV-klassen komen aan de start:

  • Dutch Supersport
  • Dutch Superbikes
  • Zijspannen
  • Moto3

De zijspannen en Moto3 rijden mee in de betreffende klassen van de BSB-competitie voor punten voor het ONK en NK. De ONK Supersport- en ONK Superbikes-race wordt aangevuld met gastrijders uit de British Superbikes. Op vrijdag is de toegang tot het evenement gratis.

British Superbikes

De races voor de British Superbikes vormen uiteraard het hoofdprogramma. Voor velen is de BSB hét motorfeest van het jaar. Grote startvelden, zeer spectaculaire races, hoge snelheden en tegelijkertijd aaibaar! Fans komen tijdens de BSB direct in contact met de rijders, die het vanzelfsprekend vinden dat er een praatje kan worden gemaakt, handtekeningen worden uitgedeeld of foto’s worden gemaakt. De British Superbikes op het TT Circuit Assen is tegelijkertijd de start van de Showdown, zeg maar de nacompetitie van dit Open Britse Kampioenschap waar de kampioen bekend wordt.

Documenten

Tijdschema
Aanvullend reglement