BeNeCup Supermoto kroont twee kampioenen


KNMV - 22 september, 2015

Tijdens de voorlaatste wedstrijd om de BeNeCup Supermoto in Battice zijn Romain Requier en Jonathan Gaspar tot kampioen van hun klasse gekroond. Requier was in beide manches van de euroklasse de sterkste en verzekerde zich hiermee van de titel. Gaspar had het moeilijker maar scoorde met een vijfde plaats in de Belgische nationale klasse voldoende punten om de titel nu al binnen te halen.

Door de vele regenval moest er in erbarmelijke omstandigheden gereden worden. Het circuit was erg modderig en ook op het asfalt was het erg glad vanwege de modder die daarop terecht was gekomen. De rijder die dit het beste benutte was Kevin Vieillevoye, die in Battice een thuiswedstrijd reed. Vieillevoye won beide manches in de prestige klasse voor EX Nederlands Kampioen Marc Fraikin, die met een 2-2 in de manches tweede werd in het dagklassement. Vanwege de afwezigheid van Devon Vermeulen kon Romain Kaivers belangrijke punten goed maken in de strijd om de titel. Met een 4-3 in de manches is Kaivers wel flink ingelopen maar nog altijd bedraagt de voorsprong van Vermeulen op Kaivers zestien punten.
 
Romain Requier stond op scherp in Battice. Hij had natuurlijk de kans om kampioen te worden en wilde daarom voor eigen publiek goed scoren. Dit deed hij dan ook want in beide manches kwam hij als winnaar over de finish, wat voldoende was voor het kampioenschap. Naast Requier mochten Michael Lacroix (3-2) en Geoffrey Horward (2-4) plaats nemen op het podium.
 
In de Nederlandse nationale klasse liet Oege de Jong zien dat hij nog over een geweldige motorbeheersing beschikt. Oege won beide manches en pakte hiermee zijn eerste zege van het seizoen. John Boot finishte met een 4-2 in de manches als tweede in het dagklassement voor Maikel van der Zanden die tweede en vierde werd in de manches. Van der Zanden heeft met alleen de wedstrijd in Lelystad nog te gaan uitstekende papieren in handen om de titel binnen te halen.
 
De volgende titel werd in de Belgische nationale klasse gepakt door Jonathan Gaspar. Hij moest achttien punten meer scoren dan Florian Catrice om de titel al veilig te kunnen stellen. Gaspar kwam in de eerste manche in de problemen en kwam daardoor niet verder dan een elfde plaats. In de tweede manche stelde hij orde op zaken door op een tweede plaats over de finish te komen. Omdat Florian Catrice niet verder kwam dan een vijftiende plaats in het dagklassement, liep Gaspar voldoende punten uit om de titel binnen te kunnen halen. De winst ging naar Bryan Vandendriessche (4-1) voor Jason Howard (2-4) en Joseph Pirad (5-3).
 
Vijfendertig rijders gingen aan het einde van de dag het circuit op voor de superfinale. Dit werd een overtuigende overwinning van Marc Fraikin. De ervaren rot in het vak rekende af met Kevin Vieillevoye en sloot de finale als winnaar af. Achter Fraikin en Vieillevoye was het Romain Kaivers die als derde over de finish kwam. Bekijk hier een uitgebreid overzicht van alle uitslagen.
 
De laatste en beslissende wedstrijd om de BeNeCup Supermoto zal op zondag 25 oktober verreden worden in Lelystad.