BeNeCup Supermoto Battice


KNMV - 17 september, 2015

Tijdens de voorlaatste wedstrijd om de BeNeCup Supermoto in Battice hebben drie rijders de kans om de titel in hun klasse in de wacht te slepen. Devon Vermeulen, Romain Requier en Jonathan Gaspar hebben goede kaarten in handen om aankomende zondag al tot kampioen gekroond te kunnen worden.

Devon Vermeulen maakt tot op dit moment een ijzersterk seizoen door en heeft van de zes wedstrijden er vijf gewonnen. Zijn voorsprong op Romain Kaivers is momenteel 63 punten. Wanneer Vermeulen er in Battice 62 over laat, zal hij voor de eerste keer in zijn carriere kampioen worden in de inter klasse. Maar er gaan geruchten dat hij aankomende zondag niet in Battice zal starten maar deel zal nemen aan het wereldkampioenschap supermoto in het Oostenrijkse Melk. Mocht Vermeulen niet starten in Battice dan heeft Romain Kaivers de mogelijkheid om zijn achterstand zo goed als helemaal weg te werken.
 
Net als Vermeulen heeft Romain Requier een voorsprong van 63 punten in de euro klasse. Maxime Godeau bezet de tweede plaats maar wil hij nog kans maken op de titel dan zal hij moeten zorgen dat hij in Battice zijn achterstand verkleind tot minimaal 61 punten. In deze klasse heeft Requier een grote voorsprong maar de strijd om de tweede plaats is nog lang niet gestreden. Adrien Clarival volgt Maxime Godeau op slechts twee punten. We gaan er vanuit dat dit een mooie strijd wordt die pas in Lelystad beslist zal worden.
 
Jonathan Gaspar krijgt een zwaardere kluif om de titel in de Belgische nationale klasse te pakken. Hij staat 45 punten voor op Florian Catrice en moet minimaal achttien punten uitlopen om de titel in Battice al te kunnen pakken. Catrice is de man in vorm want hij wist de laatste twee wedstrijden in Enter en Spa Francorchamps te winnen. Maxime Ninane kijkt tegen een achterstand aan van 21 punten op Catrice waardoor er nog van alles mogelijk is in de laatste twee wedstrijden.
 
Maikel van der Zanden zal normaal gesproken nog geen kampioen worden in de Nederlandse nationale klasse. Van der Zanden is dit jaar erg constant en heeft in de eerste zes wedstrijden een voorsprong van 119 punten op weten te bouwen. Dit is meer dan een volle manche. De strijd om de tweede plaats is nog volledig open want Roelof van der Wal en Oege de Jong staan slechts zes punten van elkaar af. Rede genoeg voor beide rijders om in Battice tot het uiterste te gaan om zoveel mogelijk punten te scoren.
De eerste manche zal in Battice om 10:15 uur van start gaan en het programma zal rond de klok van 17:45 uur eindigen met de finish van de superfinale. Het adres is van het circuit is als volgt:

Hall des Criées,
Rue de CHARNEUX, 93
4650 HERVE – BATTICE