Assen eert wereldkampioenen Streuer/Koerts


KNMV - 05 september, 2015

Het duo Bennie Streuer/Geert Koerts is in Assen op feestelijke wijze gehuldigd voor het behalen van hun wereldtitel.
Bij die gelegenheid werd meteen een campagne gestart om de zijspanklasse weer terug te krijgen bij de TT.

Begeleid door motorrijders werden de wereldkampioenen in de stromende regen naar een podium in het centrum van Assen gereden waar zij samen met hun teamleden in het zonnetje werden gezet. Drenthe is trots op zijn mondiale kampioenen Bennie Streuer/Geert Koerts die afkomstig zijn uit respectievelijk Grolloo – waar ook het zijspanteam is gevestigd – en Erm. Deze gedachte werd gedeeld door diverse sprekers namens de gemeenten, de Motorclub Assen & Omstreken en door opperspreekstalmeester Jaap Timmer.
 
Tussen alle lovende woorden door klonk het sterke verlangen om de zijspanklasse in 2016 weer in het wedstrijdprogramma van de Dutch TT terug te zien. Een wens die werd gedeeld door Egbert Streuer, zelf drievoudig titeldrager, vader van de nieuwe kampioen en de man die weet wat het is om een zijspan-TT te winnen! Onder de gasten bevond zich ook Ralph Bohnhorst namens de FIM. Als oud-coureur kent hij de Nederlandse beleving voor de driewielers van nabij.

KNMV-bestuurslid Wim Mulder was eveneens in Assen aanwezig om het kampioensduo te feliciteren en hij kwam niet met legen handen. Namens de motorbond overhandigde hij op symbolische wijze twee FIM-licenties voor 2016 en deze geste werd met applaus begroet. De KNMV zal zelf Streuer/Koerts huldigen tijdens het Motorsportgala in januari waar alle motorsportkampioenen present zullen zijn.