World Superbike Frankrijk


KNMV - 03 oktober, 2015

Op het circuit van het Franse Magny-Cours rijden de World Superbike coureurs dit weekend twee wedstrijden.
Ook de World Supersport, EK Superstock 600, EK Superstock 1000 en European Junior Cup komen aan de start.
Kenan Sofuoglu eindigde als tweede in de World Supersport wedstrijd en werd daarmee wereldkampioen.
Michael van der Mark behaalde de vierde plaats in beide World Superbike races.

Kwalificaties

 
WSBK:
Leon Haslam vertrekt zondag vanaf de pole tijdens de twee te verrijden World Superbike races. De Aprilia coureur won de kletsnatte Superpole kwalificatie voor Jonathan en Niccolò Canepa. Michael van der Mark vertrekt vanaf de veertiende startplaats.

STK1000: 
Jeremy Guarnoni start zondag vanaf de pole. De Fransman was de snelste in een natte kwalificatie met veel crashes, gevolgd door Bryan Starring en Ondrej Jezek. Met de veertiende tijd werd Wayne Tessels de best geklasseerde Nederlander. Tony Coveña kwalificeerde zich als negenentwintigste

STK600:
Michael Ruben Rinaldi start de laatste EK Superstock 600 race van dit seizoen vanaf de pole positie. De Italiaan was net iets sneller dan Toprak Razgatlioglu. Rob Hartog en Bryan Schouten starten vanaf de plaatsen 13 en 14.

EJC:
Guillaume Raymond was de snelste rijder tijdens de kwalificaties, voor Emanuele Pusceddu en Dorian Laville. Jamie van Sikkelerus start vanaf de twaalfde plaats.

Race

WSBK Race 1:
De eerste race is gewonnen door Jonathan Rea (was al wereldkampioen), voor Tom Sykes en Sylvain Guintoli. Michael van der Mark kwam als vierde over de finish.

WSBK Race 2:
Ook in de tweede race behaalde Michael van der Mark de vierde plaats. Het podium was volledig Brits met Jonathan Rae voor Chaz Davies en Tom Sykes. De laatste WK Superbike wedstrijd wordt verreden op 18 oktober in Qatar.

STK1000:
Jeremy Guarnoni heeft de laatste race van het seizoen gewonnen. De Italiaan Lorenzo Savadori finishte als achtste en is de nieuwe kampioen.

STK600:
Augusto Fernandez werd de laatste winnaar van het seizoen. Op een nat Magny Cours toonde de Spanjaard zich de sterkste in een door veel crashes gekenmerkte race. Rob Hartog reed naar een bekeken achtste plaats. Bryan Schouten behoorde helaas tot de uitvallers, hij ging onderuit en moest met schade aan de machine de strijd verlaten.

EJC:
Javier Orellana wist de afsluitende Pata EJC race te winnen. In een spannende race werden Dorian Laville en Guillaume Raymond afgetroefd. Jaimie van Sikkelerus pakte een keurige elfde plaats.