VRO Risico voor deelnemers motorproject TU Eindhoven


KNMV - 07 oktober, 2015

In 2016 in 80 dagen de wereld rond met een elektrische motor: dat is het doel van het studententeam van STORM Eindhoven, verbonden aan de TU Eindhoven. De KNMV ondersteunt dit project door de rijders een VRO Risico-training aan te bieden.

STORM is een uitdaging van ongekende grootte, zowel qua logistiek als qua duurzaamheid. De motor is uniek in zijn soort. Er zijn tegenwoordig vele elektrische motorfietsen, maar geen één biedt de vrijheid om 500 kilometer per dag te rijden. De accu van 28.5 kWh creëert een rijbereik van 380 kilometer zonder opladen. Wanneer de accu leeg is, kan deze binnen 7 minuten weer ‘vol’ zijn door de accu eenvoudig te verwisselen.

De KNMV VRO Risico-training helpt de bestuurders van deze unieke motor om de wereldreis veilig en ongedeerd te voltooien. De training die zowel een theoretische als praktische kant heeft gaat in op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn. In de praktijkrit wordt gewerkt met videoanalyse. Deelnemers worden gefilmd zodat de rit daarna gezamenlijk kan worden besproken. Hierdoor krijgt men de kans om het eigen rijgedrag te analyseren en te verbeteren. Lees op onze VRO Risico-pagina meer over deze motorcursus.